Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
У ЦЕНТРУ ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ОДРЖАН

МАТЕМАТИЧКИ ТОБОГАН

Математика итекако може бити забавна када јој се приступи на несвакидашњи начин и то кроз игру. Да је то тачно показали су ученици ВИИ1 ОШ „Јанко Веселиновић“ са својим професоркама математике Маријом Стојићевић и ликовне културе Радмилом Матић. „Парк науке“ и просторије Центра за стручно усавршавање прошлог четвртка били су учионица, играоница и радионица за мале љубитеље геометрије који су учствовали у необичном „Математичком тобогану“ на тему „Питагорина теорема“.
- Час је превазишао моја очекивања и показао да математика није баук, већ може бити забавна и савладива кроз игру - рекла је седмакиња Лена Вујовић.
Ученици су у „Парку науке“ видели инсталацију „Доказ Питагорине теореме“, а у Ресурс центру „Математички тобоган“ добио је такмичарски карактер. Кроз пет игара - „Египатски троугао“, „Доказ Питагорине теореме“, „Математички ланац“, „Ко зна зна“ и „Питагорино дрво“, која је поред математичке законитости прелазила и у зону ликовног стваралаштва, такмичари су прошли без проблема. Иако су у појединим тренуцима пред њима били велики захтеви они су их кроз игру лако превазилазили, док су им наставнице биле само водичи кроз занимљиву тему.
- Овакав час, ван учионице и школске зграде, још једном је оправдао постојање „Парка науке“ и његових инсталација. Врата Центра су и убудуће отворена за иновације у настави - више него задовољан био је и директор Центра за стручно усавршавање Горан Стојићевић.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa