Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛА ЈУБИЛЕЈ

ПЕТ ДЕЦЕНИЈА ОБРАЗОВАЊА МЛАДИХ

Све је почело 23. октобра 1965. године када је Одбор за прославу јубилеја поводом педесетогодишњице смрти Стојана Новаковића, државника и научника, одлучио да новоизграђена зграда у Улици Вите Враштановића, данас матична школа, понесе његово име. Од тада прошло је педесет година а кроз образовни систем ОШ „Стојан Новаковић“ прошле су бројне генерације ученика. Тим поводом прошле недеље, 1. новембра, у школи на Летњиковцу обележен је јубилеј школе која с поносом носи име свог суграђанина, великог дипломате, политичара, филолога, историчара књижевности и председника Српске краљевске академије.
- Поносни смо, прво, што носимо име Стојана Новаковића који је био први министар просвете код нас. Посебно смо поносни на наше ученике, учитеље и наставнике који су изнели ову приредбу. Највеће задовољство је видети пун хол, пуну бину, и то 1. новембра. Недеља је, а сви су дошли. То доста говори. Наставићемо још боље да радимо него до сада – обећала је Милена Вучићевић, директор школе.
Кроз песму, игру, драму преко двеста ученика са својим наставницима Игором Бошковићем, вероучитељем, Иваном Поповићем и Марином Макевић, проф. српског језика и књижевности, Аницом Сувајџић, проф. руског језика, Мирјаном Гајић и Славком Јаковљевић, наставницама ликовне културе, приказали су дух Србије с почетка двадесетог века, велика дела и личност Стојана Новаковића. На тај начин показали су да су током претходне године били вредни, креативни и успешни. Неизоставан је био наступ и карневалске трупе „Барбике“ са својим „Барби журом“ и одељења ИВ1 које је захваљујући учитељици Ради Марковић постало препознатљиво и на друштвеним мрежама по својим песмама и спотовима.
- Надам се да се свима свидео наш наступ. Није било тешко спремити се. Кореографију смо саме смишљале. Помогле су нам наставница Аница и наставаница веронауке Милица Симић - изјавила је Андријана Живковић, ученица ВИИ5, извевши балетску кореографију са својом другарицом Нађом Станковић уз музичку нумеру из филма „Анастасија“ коју је на руском језику отпевала Сања Андрић, ученица ВИ6.
Међу бројним гостима почасно место заузели су и бивши радници ове школе, данас пензионери, који су сваки наступ пропратили бурним аплаузима.
- Радујем се сваком успеху школе, наше деце. Када чујем за њихове наступе у граду увек им радо присуствујем. Могу рећи да су остале само лепе успомене на генерације које су изашле из ове школе. Моја последња генерација сада је осми разред - била је више него задовољна виђеним Раденка Илић, учитељица у пензији.
Поновни сусрети пензионера са колегама, некадашњим и садашњим, били су испуњени емоцијама које није крила ни Љубинка Ракић.
- Лепо је вратити се у колектив где сам провела године радећи са децом и то са великом љубављу. У пензији сам већ десет година. Јако леп тренутак, емоције се буде, сећање на нека лепа времена навиру. Срећна сам што се налазим у овој прелепој згради, што сам сусрела своје драге колегинице. Срдачно су дочекали нас пензионере. Веома се радујемо што нас нису заборавили - додала је Љубинка.
Ни млађи, како по годинама тако и по радном стажу, нису били изузети када су у питању емоције.
- Годину дана сам у школи. Поносна сам што сам члан овог тима. Искрено се надам да ћемо заједно славити и наредне јубилеје у овом расположењу - истакла је Марина Макевић, проф. српског језика и књижевности.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa