Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ПЧелари никада не мирују

ПоЧиње Школа пЧеларства у Шапцу

Друштво пчелара “Шабац”, најстарије и највеће друштво пчелара у Мачванском округу и једно од најбројнијих друштава у Србији, поносно на традицију дугу 121 годину, и свесно одговорности и обавеза према својим претходницима, од 07.11.2015. године организује рад школе пчеларства за пчеларе почетнике, под покровитељством Града Шапца. Предавање ће бити одржано у просторијама ОШ “Вук Караџић” у Шапцу са почетком у 17 часова. Школа је првенствено намењена пчеларима почетницима али је могу похађати и пчелари који већ пчеларе. На нашу велику радост, у школу се до сада уписало преко 70 полазника. Очекујемо да се тај број до почетка рада школе повећа.
Школа ће се састојати из два дела: теоретског, који ће трајати до почетка марта 2016. године и практичног, који ће се одржавати на узорним пчелињацима чланова друштва пчелара “Шабац”.
Школом руководи познати шабачки пчелар дипл.инг. Виден Момчиловић, а предавања ће поред њега држати искључиво лиценцирани предавачи СПОС, међу њима и проф др Нада Плавша из Новог Сада и проф. др Зоран Милановић из Београда.
Школа има за циљ да едукује будуће младе пчеларе и да им што је могуће више открије тајне пчеларства и упути их у ово дивно и уносно занимање којим могу да обезбеде своју егзистенцију ако му се максимално посвете.
Користимо ову прилику да се захвалимо Граду Шапцу на несебичној помоћи коју нам је пружио како у материјалном тако и у организационом погледу.
Ми пчелари смо људи који добро не заборављамо и вишеструко добрим узвраћамо. Трудићемо се да наш град буде поносан на нас као што смо ми сада срећни, јер је неко коначно услишио наше жеље и поверовао у наше могућности. Хвала вам и не сумњајте у нас.
Друштво пчелара “Шабац”, Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa