Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
Драган МаринковиЋ, директор филијале АИК Банке у Шапцу

Унапред задовољни, максимално флексибилни и потпуно сигурни

АИК Банка а.д. Београд је у претходном периоду очувала ликвидност на изузетно високом нивоу а капитална база банке и коефицијент адекватности капитала од 42% (на дан 30.06.2015. год.) је највиша у целом банкарском сектору, док им је кредитни портфолио високог квалитета. Степен сигурности банке се мери висином капитала који има у односу на њене ризичне пласмане тј. коефицијентом адекватности капитала, који је код АИК Банке 3,5 пута већи од минимално прописаног од 12%, овим чињеницама започињемо разговор са господином Драганом Маринковићем, директором филијале АИК Банке у Шапцу.
Прошло је непуних годину дана од када сте преузели дужност директора филијале АИК Банке у Шапцу. Каква су била Ваша досадашња искуства и како оцењујете резултат који сте постигли ?
- У децембру месецу ће бити тачно годину дана проведених у АИК Банци и са ове дистанце могу да кажем да је у највећој мери испуњено очекивано. Врло брзо су стигле позитивне реакције тржишта и клијената, што је био добар сигнал за почетак и мотивација да се настави у истом смеру. Филијала АИК Банке у Шапцу, у сегменту пословања који се односи на билансну активу, кредите, депозите и остварени профит, бележи константан раст и под утицајем континуираног унапређивања пословања, портфолио наших клијената, физичких, правних лица и пољопривредника – корисника наших услуга и производа је у сталном порасту. Клијенти препознају ефикасност и доступност и реагују са поверењем, што доводи до чињенице да последњих годину дана бележимо одличне резултате.
Ми се фокусирамо на праћење и финансирање наших клијената, уз истовремену процену њихових потреба и могућности а АИК Банка посебну пажњу посвећује становништву, малим и средњим предузећима и пољопривредницима и ту смо се позиционирали атрактивним и савременим производима у домену штедње и различитих врста кредита.
Предност АИК Банке се огледа у томе што се водимо начелом квалитета а не квантитета. Ми примат дајемо квалитетном и дугорочном односу са добрим клијентима, за разлику од неких банака које се воде квантитетом. Управо у прилог томе говори и висок квалитет нашег кредитног портфеља, који је у константном прогресивном расту а поред тога, имамо врло велику капиталну адекватност са релативно ниским нивоом проблематичних кредита у односу на банкарски сектор у Србији.
За АИК Банку, кључ поверења је у доброј комуникацији и међусобном односу са клијентима који се брижљиво гради професионалним односом и стручним саветима које дајемо клијентима, где се кроз непосредан разговор долази до најбољих решења о томе какви су планови, шта су објективне потребе и реалне могућности, како би се, у складу са тим, клијентима понудили кредитни производи који у најбољој мери одговарају њиховим потребама.
Искористио бих прилику да истакнем специјалну понуду кредитне линије коју АИК Банка има у сарадњи за Европском Инвестиционом Банком где се каматне марже крећу у распону од 3,7 % до 4,6% + 3М/6М ЕУРИБОР, без трошкова обраде кредитног захтева, за инвестиционо финансирање и трајна обртна средства на флексибилну рочност и грејс период у складу са пословним потребама клијената.
У току је недеља штедње. Каква је понуда АИК Банке и на шта све треба обратити пажњу при избору банке за штедњу?
- АИК Банка је међу штедишама препозната као капитално јака и стабилна банка па самим тим и поуздана за штедњу. Унапређеном понудом штедње, специјалним понудама и наградама којима дарујемо депоненте, захваљујемо се на поверењу и лојалности свим нашим досадашњим штедишама а уједно желимо да се обратимо новим клијентима и будућим штедишама и позовемо их да нам поклоне своје поверење и наклоност јер смо банка која на најбољи и најсигурнији начин може да одговори свим њиховим захтевима и потребама.
Што се питања избора банке за штедњу тиче, у овом моменту кључни фактор за доношење одлуке треба да буде сигурност штедног улога у банци тј., да ли ће штедиша моћи лако и без компликоване администрације да подигне своју уштеђевину, уколико му новчана средства у било ком тренутку затребају.
Имајући у виду тржишни тренд каматних стопа на штедњу становништва и чињеницу да традиционална “недеље штедње” од прошле године нема тако битан утицај на висину камата у понуди банака, АИК Банка се фокусирала да камате које нуди клијентима буду у врху банкарске понуде, уз доступност депозита и флексибилност улога и најважније од свега - сигурност поверених новчаних средстава.
АИК Банка у својој понуди, поред стандардних типова штедње, има орочену штедњу, под називом „25+5“ уз специјалну погодност исплате камате унапред или месечне исплате камате (остварење редовног приноса у виду месечне ренте).
- Штедња са роком од 25 или 30 месеци са исплатом камате по истеку рока орочења, поред највећег приноса, огледа се у томе да клијенти свој улог могу подићи када год им затреба, и пре истека ороченог периода а да при томе добију камату за издржани период орочења, уз припис степенасте камате за издржани период.
За клијенте који желе више од своје штедње, АИК Банка је припремила “ФЛЕЏИ” штедњу. Уз гарантовану каматну стопу, штедише имају могућност да у сваком тренутку располажу својим новцем, и то путем електронског банкарства, коришћењем платне картице било где у земљи или иностранству, или доласком у било коју пословницу.
АИК Банка је такође омогућила својим штедишама да подигну готовински или стамбени кредит по најповољнијој камати, а на основу уштеђевине коју су прикупили. Ако, рецимо, клијент инвестира у куповину некретнине, алтернативе која се нуди је кредит “Стамбена штедионица”, на бази штедње, што представља паметан избор уз који ће сваки штедиша бити у прилици да мудро инвестира и да очува вредност свог новца.
АИК Банка, већ традиционално, мисли и на најмлађе суграђане, па је у своју понуду уврстила и “МИНИАИК” штедњу, која ће бити штедња по виђењу и орочена штедња и у потпуности је прилагођена њиховим потребама.
- МИНИАИК штедња је намењена родитељима који желе да штеде за своју децу са циљем да се средства сачувају за озбиљније издатке након пунолетства детета (школовање, куповина аутомобила, учешће за стан и слично).
АИК Банка је за најверније и највеће штедише обезбедила пригодне поклоне у виду Осигурања станова и кућа, Путног осигурања – индивидуалног и породичног, као и таблет рачунаре.
У банкарству је најважније узајамно поверење и сигурност, па бих искористио прилику, да позовем све заинтересоване суграђане, старе и будуће штедише, правна лица и пољопривреднике, да посете филијалу АИК Банке у Шапцу, како бисмо на најбољи начин презентовали нашу понуду и договорили пословну сарадњу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa