Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“ ОДРЖАНА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

РАДОСТ ЖИВЉЕЊА НЕ ПОЗНАЈЕ ГОДИНЕ

Традиционална завршна свечаност у оквиру „Октобар - месец солидарности са старима“ Геронтолошког центра Шабац и Геронтолошког клуба одржана је прошлог петка у Великој сали Културног центра. Хор, солисти, оркестар, рецитатори и глумци Геронтолошког клуба приредили су незаборавно вече у коме је било места само за песму, игру, шаљиве скечеве, и незоставно коло за крај. Живећи „пуним плућима“ у своме „трећем добу“ поделили су своју радост у пријатним тренуцима претпоследње октобарске вечери.
- Концерт је круна нашег ангажовања у октобру. Поносни смо на овај програм. Он је заиста све оно што ми максимално можемо да пружимо од наших корисника, Клуба и Центра, и ја сам, искрено речено, задивљен и задовољан свима њима - рекао је директор Геронтолошког центра Шабац Милан Поповић.
Као и сваке године литерарни конкурс на теме „Старима с љубављу“ и „Ослонимо се једни на друге“ показао је сву умешност када је у питању књижевни израз најмлађих Шапчана. Овога пута прилику да покажу шта умеју по том питању имали су ученици од петог до осмог разреда ОШ „Јеврем Обреновић“. У оштрој конкуренцији, како је истакао директор Геронтолошког центра, одабрани су најбољи. Првонаграђеној Николини Давидовић, ученици В3, другонаграђеној Јани Станисављевић, ученици ВИ, и трећенаграђеном Ђорђу Мијаиловићу, ученику ВИИ2, за радове „Кад остариш“, „Старима с љубављу“ и „Ослонимо се једни на друге“ припале су дипломе и вредне књиге.
Програмом „Лепо кажеш - време тече“ чланови Геронтолошког клуба на најбољи могући начин заокружили су октобарска дешавања поводом месеца солидарности са старима. Са поруком „кад се зимус попнете на брдашце, ставите руку на срдашце и сетите се овог добра - 30. октобра“ опростили су се са публиком која их је наградила бурним аплаузом у препуној сали Културног центра.
Геронтолошки центар Шабац спада у мали број установа у Србији који већ седамдесет једну годину у континуитету брине о старим лицима. Ускоро би требао да добије и лиценцу тако да се ових дана убрзано ради на реконструкцији крова, а следећа на реду је и реконструкција кухиње по хасапу.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa