Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ОДНОШЕЊА СМЕЋА СА СЕОСКОГ ПОДРУЧЈА

ЗА ЧИСТИЈА СЕЛА

Услуга изношења смећа, од децембра ће бити доступна житељима четири мачванска села - Табановића, Дреновца, Мачванског Причиновића и Шеварица. У циљу боље комуникације са грађанима, претходних дана, представници ЈКП „Стари град“, комуналне инспекције и полиције посетили су ова села, како би кроз разговор са мештанима, на најбољи начин, представили услове за реализацију овог посла.
Од септембра месеца, организовано изношење смећа обавља се на територији шест села Оридског басена. Услед немогућности да се отпад из домаћинстава организовано односи и третира, житељи сеоског подручја често су правили дивље депоније. Могућност коју сада пружа град Шабац и ЈКП „ Стари град“, наишла је на одобравање будућих корисника услуга. Корисници ће бити задужени типским посудама, запремине 120 литара за комунални отпад, а месечни износ на рачунима биће 530 динара.
Житељи сеоског подручја где ће услуга бити реализована дужни су да обављају примарну селекцију, а средства добијена селекцијом пластике, стакла и папира, у зависности од количине, биће враћена месној заједници. Такође, опасан отпад, као што је амбалажа од пестицида, биће уклањан три пута у току пољопривредне сезоне. До сада је, као пилот пројекат, услуга организованог изношења смећа заживела је у шест села Оридског басена. Први показатељи кажу да су ефекти крајње позитиви, дивље депоније се чисте, а отпад који је до сада био по каналима, њивама и поред путева, завршава на циљном месту – Регионалној депонији „Срем-Мачва“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa