Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
ОТВАРАЊЕ НОВЕ СТАЛНЕ ПОСТАВКЕ НАРОДНОГ МУЗЕЈА

БАШТИНА ЗА БУДУЋНОСТ

У четвртак, 5. новембра, у Народном музеју у Шапцу, свечано ће бити отворена нова стална поставка “Шабачки времеплов – баштина за будућност”.
Према речима Марка Бингулца, директора Музеја, поставка се састоји од шест целина и обухвата период од 7.000 година – Временске епохе се смењују кружном путањом, а трудили смо се да осавременимо поставку мултимедијалним садржајем да бисмо је приближили млађим генерацијама.
Радови који су на музејској поставци започети пре четири године, успешно су приведени крају.
- Задовољни смо зато што смо успели да урадимо све што смо желели, пре свега у намери да нова стална поставка представља идентитет града, истакао је Бранислав Станковић, историчар и руководилац пројекта.
Шабац је после 30 година добио нову сталну поставку “у времену кад људи штрајкују испред затворених врата музеја”, како је нагласио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић – Поносан сам на установе културе у нашем граду, у ком се много квалитетних ствари догодило за кратко време. Имам велика очекивања од нове сталне поставке и верујем да ће Шапчани имати прави разлог да свакодневно посећују Музеј.
За протеклих десет година, у инфраструктурне радове и поставку уложено је око 40 милиона динара из буџета Министарства културе и информисања и локалне самоуправе, што је, према речима Зорана Бортића, секретара Скупштине града, пример квалитетне међусобне сарадње.
Поставка ће за грађане бити отворена од понедељка, 9. новембра, радним данима од 9 до 19, а суботом од 11 до 19 часова.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa