Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

ДА ЛИ ЈЕ ДОМ ВОЈСКЕ НЕСТАО

Последња седница градске скупштине одржана је у славној традицији најбољих циркуса, са све рвањем, режањем, тркама између циркуских шатри, те верањем по мердевинама. А, какав би то циркус био без мађионичара и магије. Заправо, чини се да је цела седница била једна велика мађионичарска представа. И, док су грађани, као што обично бива у циркусу, посматрали мердевине и у који се чабар преливају они што се уз њих веру, скупштинска већина окупљена у коалицију Заједно за Душана, учинила је да Дом војске, и сви проблеми везани за њега, једном одлуком, једноставно нестану. Успешност трика објаснио нам је градоначелник града Шапца Небојша Зеленовић лично. Дакле, Дом војске заправо и не постоји. Постоји локација коју град нуди на продају. Заправо, на продају, али не на продају, „него да се пружа могућност инвеститору да на најатрактивнијој локацији изгради најмодернији објекат који ће доминирати центром града“. Подсећамо Вас да је Шабац, тачније председник општине Милош Милошевић, 19.3.2008. године, новцем нас, пореских обвезника, а у име и за рачун града Шапца, купио од Републике Србије здање Дома војске Србије у Шапцу. За неких 57 милона динара, или близу 700.000 евра. Али, Град, односно они који њиме домаћински управљају, одлучили су да ову зграду, домаћински, оставе на милост и немилост зубу времена, и неким другим зубима. Једино што је, домаћински град урадио јесте да је посекао дрвеће које се налазило у дворишту овог, некада велелепног објекта, и на том месту направио још један „ругло паркинг“ каквих је све више у нашем граду. У сређивање околине овог до водеће градске срамоте доведеног објекта уложено је више од пола милиона евра, а рушење и грађење нове зграде на овој локацији, поново ће блокирати саобраћај у центру града и потпуно уништити све што је урађено. И на то смо упозоравали док су радови трајали.
Из изјаве градоначелника сазнајемо да зграда Дома војске, практично и не постоји. То је само локација за градњу. То што на тој локацији постоји зграда, и то не мала, нема везе. Јер, локација се продаје. Заправо се не продаје већ се пружа могућност. Заправо крива је војска која је направила тако стабилну зграду, па толике године у којима се град труди да се зграда уруши, она тврдоглаво стоји на истом месту, док тек саграђени трг попушта под млазом фонтане и „пуца по шавовима“. А, инвеститор постаје нестрпљив! А, и крај актуелне власти се ближи. И зато је коалицији Заједно за Душана потребан циркус, који уствари крије одлуке о томе шта се све и зашто продаје и зато долазимо до мађионичарског трика у ком зграда Дома војске нестаје.
Зато, градоначелника града Шапца врло конкретно питамо:
1. Ко је одговоран за то што се Дом војске не користи од 2008. године?
2. Да ли се на наведеној локацији која је (или није?) на продају налази неки објекат?
3. Да ли ће рушење ове зграде позитивно утицати на радове изведене у његовој близини?
4. Да ли је ово потврда онога што се прича по „чаршији“ да се намерно чека да зграда што више пропадне, како би је неки „инвеститор“, близак власти, што јефтиније купио?

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa