Инфо

8. јул 2010.8. јул 2010.
КАКО РЕШИТИ ПРОБЛЕМ ПАСА ЛУТАЛИЦА У ШАПЦУ

УСПАВЉИВАЊЕ, АЗИЛ ИЛИ...

До алармантних вести обично долази када људи своје псе пусте да излазе из ограђеног дворишта и више се никада не врате
Исто се дешава и када власнику досади да има љубимца и свог пса остави негде ван града, што је све чешћа појава. Највећи проблем је, међутим, што се пси неконтролисано паре. Онда појединци стрпају штенад у џак и оставе далеко од куће.
Организације за заштиту животиња су данас по правилу заинтересоване само за болесне животиње јер од разних међународних фондова добијају новац за лечење таквих животиња. Овакве организације уопште нису заинтересоване за здраве луталице, а по питању њих оглашавају се само ако се у медијима појави прича о злостављању паса луталица.
Када се говори о псима луталицама, обично се као решење наводе успављивње, азил (који се по свему судећи никада неће направити) и кастрација, која према мишљењу анкетираних грађана нема ефекте.
Грађани се све чешће жале на нападе паса луталица. Међутим, нажалост, Шабац није једини град који има проблеме са псима који немају власника. Све чешће се и у медијима полемише око овог проблема, који је, чини се на основу коментара са форума, нерешив.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa