Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ПЛАНИНАРСТВО

ЈЕСЕН НА БОРАЊИ

Шабачки планинари провели су викенд на планини Борања, коју често називају краљицом шума, због њеног богатства дрвном масом.
После краће вожње Шапчани су бусом превезени до Радаљске бање у подножју планине Борање, смештенен на десној обали истоимене речице, чији је извор у планини Борањи. Недалеко од хотела “Извор” у Радаљској бањи где су Шапчани одсели и извршили припреме за пешачку маршуту, ка Радаљском језеру, које је прави бисер ове планине, а нарочито у ове јесење дане, када дрвеће мења своју боју, а планина изгледа да је прекривена нитима изатканим бојама старог злата. То је идила, планина бајковита, природа очаравајућа.
Пријатан јесењи дан код појединих планинара мами жељу, да се бар за мало, оквасе у поменутом језеру, које је утонуло у црногоричну шуму, изнад које су, као у неком венцу, израсле брезе, са изразито жутим лишћем, а опет изнад њих доминира букова шума, чије је лишће добило боју старог злата.
Од језера, до коначног одредишта, планинарског дома, преостало је да се пешачи још неких шездесетак минута. Није стаза тешка. Све се прелази у шали и забави, као и Дому.
У повратку са планине Шапчани су одсели у Бањи Ковиљачи.
Групу од тридесетак планинара, највећим делом, сачињавали су планинари чланови планинарске секције фабрике лекова “Фармаком” из Шапца, односно чланови планинарске секције Центра за социјални рад у Шапцу. Ова Акција планинарима ће сигурно остати у пријатном сећању.
Уследио је одговор да се до краја ове године изведу још две-три овакве акције.
М.Ботић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa