Инфо

8. јул 2010.8. јул 2010.
ПРОМОЦИЈА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ПОВРАТАК У ВРЕМЕНУ ЧЕДНОСТИ

Вече поезије, протеклог уторка у Културном центру, остаће запамћено, не само по броју посетилаца. Било је необично, у овом обешчашћеном времену, бити на месту на ком све ври од устрепталих емоција и суза, где се догодио сусрет двоје људи који се нису видели двадесет година, а живе у истом граду... Те вечери, Миољуб С. Дамњановић, промовисао је своју прву самосталну збирку - „57 љубавних песама“.
Питала сам се када ће доћи тренутак да се Баја (Дамњановићев надимак) представи самосталном књигом као осведочени песник - рекла је у уводној речи Бранка Тодоровић, уредник издања и додала - Љубавна поезија је некада била најефикаснији начин удварања. Шта је данас са емоцијама? Потиснуте су. Зато су нам потребне овакве вечери да отворимо своју душу за љубав и поезију, која је елитна уметност, у којој је сва пуноћа живота.
Дамњановић је песник који је учествовао у многим књижевним манифестацијама широм бивше Југославије, објављивао песме у разним часописима („Књижевне новине“, „Књижевна реч“, „Студент“, „Глас Подриња“...), заступљен у једанаест заједничких књига поезије. Награђиван. На Брезовици је 1991. године добио И награду за песму „Човек без сенке“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa