Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
СЕМИНАР О ДЕЧЈОЈ АТЛЕТИЦИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У БОГАТИЋУ

ЗДРАВИ СТИЛОВИ ЖИВОТА

Прошле недеље професор доктор Душан Перић, декан факултета за спорт и туризам у Новом Саду у Основној школи “Мика Митровић” у Богатићу, одржао је семинар за учитеље на тему значаја дечје атлетике у школама.
Покровитељ овог пројекта је Европска Унија у сарадњи са Светском атлетском федерацијом. Професор Перић је први међународни учитељ који је ову врсту атлетике донео у Србију пре шест година.
- Атлетски савез Србије је организовао неколико семинара у форми едукације едукатора који су потом проширили дечју атлетику на целу Србију. Један од првих и најактивнијих градова по овом питању био је Шабац, истиче посебно професор Перић, наглашавајући при том велики допринос атлетског тренера Велимира Планка.
Кидс атлетика ( дечја атлетика) доминантна је у Европи и највише поклоника и финансијера има у европским фудбалским клубовима.
Кроз те активности у Белотићу, захваљујући учитељу Мирољубу Ћирићу прошло је много младих. И летос су имали наступ на фудбалском игралишту тамошњег фудбалског клуба. Професор Перић с задовољством истиче да су ученици из овог села прваци Србије у дечјој атлетици.
У Србији је програм дечје атлетике активиран од стране Републичког завода за образовање и он је понуђен запосленима у основним школама, као добар начин изградње здравих стилова живота.
Сличне семинаре професор Перић је одржао у око 80 школа (Лозница, Шабац, Београд, Нови Сад... ) у 15 општина, за око 500 полазника.
- То су углавном били учитељи, наставници физичког васпитања, као и овде у Богатићу. Потенцијално тиме смо здравим стиловима живота усмерили више хиљада деце и њихових родитеља, закључује професор Перић.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa