Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
АКТИВНОСТИ ДРУШТВА ПЧЕЛАРА „ШАБАЦ“

у Шапцу ПОЧЕЛА ШКОЛА ПЧЕЛАРСТВА

Први часови из програма седмомесечне обуке будућих пчелара одржани су 7. новембра у просторијама Основне школе „Вук Караџић“ у Шапцу
На почетку рада полазницима Школе, којих је било 107 и члановима управе Друштва обратио се градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић. Градоначелник је изразио задовољство, што после тромесечних припрема почиње обука овако великог броја будућих пчелара. Истакао је и да ће управа Града својим мерама подстицати пчеларску производњу као и откуп и пласман меда по ценама повољнијим од оних које сада нуде откупљивачи меда у Србији.
Обука је настављена прошлог викенда. У суботу је наставу по утврђеном плану полазницима одржао Виден Момчиловић, уз асистенцију Драгана Ђурића, произвођача пчеларске опреме из Шапца.
У недељу 15. новембра, у Друштву пчелара „Шабац“ гостовала је проф. др Нада Плавша са Пољопривредног факултета у Новом Саду, која је одржала два предавања о болестима пчела и пчелињег легла и начинима за њихово сузбијање. Предавањима овог еминентног представника пчеларске науке, присуствовало је 160 слушалаца међу којима је било и тридесетак полазника Школе пчеларства.
Р. Пејановић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa