Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ОдрЖана прва седница Савета за родну равноправност

ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ

Прва седница недавно формираног Савета за родну равноправност града Шапца одржана је данас у Градској управи. Председник Савета је Салко Карадаревић, члан Градског већа, а чланови представници јавних предузећа, здравствених и социјалних установа, Градске управе и невладиног сектора.
Надлежности Савета су да предлаже акције и конкретне мере за постизање политике једнаких могућности на нивоу града, да подстиче јачање сарадње између органа локалне самоуправе и цивилног сектора на унапређењу родне равноправности, да учествује у креирању и прати примену стратешких докумената града, иницира програме и мере подстицаја учешћа жена у јавном и политичком животу, привредним активностима и борби против насиља, као и сва друга питања од интереса за постизање родне равноправности на територији града Шапца.
Чланови Савета су се једногласно сложили да је први задатак припрема предлога Локалног акционог плана града Шапца за остваривање родне равноправности. Формирана је радна група у оквиру Савета, који ће овај предлог припремити за наредну седницу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa