Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
УдруЖење параплегиЧара МаЧванског округа и Савет за координацију послова безбедности саобраЋаја

ОДГОВОРНОСТ И ОПРЕЗНОСТ

Поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода Удружење параплегичара Мачванског округа и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја организовали су прошлог понедељка интерактивну трибину за ученике Економско-трговинске школе у Шапцу под називом „Још увек возим“. Овогодишња порука меморијалног дана гласи: „Време је да се сетимо - реци НЕ незгодама на путевима“. Председник Савета и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић присуствовао је трибини и том приликом истакао да сваке године у саобраћајним несрећама настрада велики број младих особа. За последњих десет година на путевима у Србији погинуло је укупно 7.701 лице, а ове године 55 особа више него прошле године.
- Ови млади људи сутра ће бити возачи и ми хоћемо да им скренемо пажњу колико је важно бити одговоран и опрезан у саобраћају. Поражавајућа чињеница јесте то да свака четврта жртва саобраћајних незгода је млад човек и у задње две године у нашој земљи изгубили смо преко 300 живота, што је ненадокнадиво. Саобраћајне несреће углавном настају због неприлагођене брзине, на шта само возачи могу да утичу и треба добро да размисле кад следећи пут седну за волан- рекао је председник Савета и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
На основу података којима располаже Агенција за безбедност саобраћаја, у 2014. години, евидентирано је укупно 476 саобраћајних незгода са погинулим лицима, од чега је погинуло укупно 536 људи.
- Надамо се да овакве едукативне акције могу значајно утицати на статистику. Једини напредак у смањењу броја жртава десио се у броју младих. Надам се да ће и данас ови млади возачи на основу моје животне приче схватити колико је озбиљно учешће у саобраћају и поштовати саобраћајне прописе- рекао је Славиша Савић из Удружења параплегичара Мачванског округа.
Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се како би се одала пошта свим жртвама друмског саобраћаја, али и да би се скренула пажња јавности и институција колика је цена небезбедног и непрописног понашања у саобраћају.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa