Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВЕЛИКОГ ПАРКА

НОВЕ СТАЗЕ И ЈАВНА РАСВЕТА

По налогу Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем почела је реконструкција Великог парка. Најобимнији радови односе се на уређење пешачких стаза и замену система јавне расвете.
Пешачке стазе у шабачком Великом парку ускоро ће добити нови изглед. Радници „Југокоп Подриња“ постављају ивичњаке од гранитних коцки које су се некада налазиле у градским улицама, након чега ће се приступити асфалтирању стаза.
- Стазе у Великом парку биле су у веома лошем стању, прилично дотрајале. Ивичњаке радимо од гранитне коцке, која се налазила у појединим улицама. Осим што је решење визуелно пријатно, оно је економично. Једини проблем представља уградња гранитних коцки, пошто захтева доста времена. Поставићемо скоро три километра ивичњака од гранитне коцке, док ће стазе одликовати асфалт екстремно фине гранулације, која омогућава веома равну подлогу. Укупно, биће асфалтирано више од 4.500 квадратних метара на стазама. Посебну пажњу посветићемо улазима у Велики парк, који ће бити функционалнији, лепши и бољи него до сада, каже Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Упоредо са уређењем стаза, обавља се и замена система јавне расвете у парку. Ново осветљење одговарајуће јачине биће постављено до краја новембра. Радове на овом послу изводе екипе фирме „Економистелектро“ из Беочина.
- Имамо веома добро искуство са овом фирмом, пошто је она радила на постављању јавне расвете на Тргу шабачких жртава. Уместо 144 стуба са превазиђеним и дотрајалим светиљкама, биће постављено 100 нових сијалица са лед расветом које дају веома добро осветљење, а и веома су економичне, додаје наш саговорник.
Укупна вредност реконструкције Великог парка износи 18 милиона динара, од чега се 14.200.000 односи на уређење пешачких стаза, а остали део од 3.800.000 динара на замену система јавне расвете.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa