Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ФК “ЈЕВРЕМОВАЦ” ОПРАВДАО ОСНИВАЊЕ

НАЦИЉАЛИ ВИШИ РАНГ

Пре нешто више од две године Јевремовац је добио свој други фудбалски клуб. Након што је “Поцерина” испала у последњу “бетон” лигу, појединци су, незадовољни третманом у клубу основали ФК “Јевремовац”. Треће сезоне свог постојања јесењи су прваци Међуопштинске лиге
“Поцерина”, са озбиљним шансама да догодине играју у Општинској лиги.
-Велики број играча који је играо фудбал у “Поцерини” је отеран из клуба. Желели су да се баве спортом, али им то није било дозвољено. Време је показало ко је био у праву, каже Милан Васић, председник Месне заједнице Јевремовац.
Први тим чине 22 играча, а постоји и омладинска школа фудбала за пионире и петлиће, који се такође такмиче у лиги за свој узраст.
-Направили смо клуб од одметника. Финансирамо се из сопствених средстава, а ту су и пријатељи клуба, као и чланарине и улазнице, наводи потредседник клуба, Милан Грујић, који је у “Поцерини” играо више од деценије.
Главни ривали “Јевремовца” су “Душан Силни” из Шабачке Кеменице и “Миокус”. Против њих су у јесењем делу већ играли у гостима. Прве су победили, а од других изгубили. Немају примедби на ток првог дела сезоне.
-Суђење је било коректно. Кикснули смо на две утакмице, против Миокуса и Мишара. Полусезону смо завршили са шест бодова предности над “Душаном Силним”. Њима је ово прва сезона у Међуопштинској лиги, а нама друга, па ипак они имају добар тим и највећи су нам конкуренти за освајање првог места које води директно у виши ранг. Миокус је трећи. Дочекујемо и једне и друге на свом терену у другом делу сезоне, прича Грујић.
Друго место на крају сезоне значило би да морају да играју бараж са последњопласираном екипом из вишег ранга. Надају се да се то неће догодити.
Да имају подршку мештана говори и чињеница да на гостовања путују аутобусом. Терен је у власништву МЗ, па су у плану и улагања у њега.
-Постојали су имовинско правни проблеми да докажемо да је игралиште у власништву МЗ. Сада када је то решено неке одлуке о инвестирању су већ донете. Солидна инфраструктура постоји и тренутно, имамо воду, струју, канализацију, ограђено је, али желимо још да га средимо, наводи Милан Васић.
Најбољи играч јесењег дела сезоне је капитен Марко Тодоровић, Јевремовчанин, који је пре повратка у родно село играо за “Прово”. Највећи део тима чине мештани, док је тројица играча из Шапца. Тренира их Драган Чворић, некадашњи фудбалер “Мачве” који је играо и у грчкој првој лиги.
Улажу у младост и у будућности ће рачунати на играче из своје омладинске школе. Волели би да се што више деце укључи у ову причу. Управу клуба чине људи који су, кажу, препознали добру идеју.
Прве године када су основани играли су и против “Поцерине”. Једном су играли нерешено, а други пут победили.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa