Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У РВАЊУ

Пехар у Зрењанину

На финалном турниру одржаном у Шапцу, рвачи Пролетера освојили титулу првака у рвању Грчко – Римском стилом. У финалу победили Партизан 6:2
Зрењанински „Пролетер“ нови је екипни шампион Србије у рвању Грчко – Римским стилом, а победнички пехар, Зрењанинци су подигли у нашем граду којем је указано поверење да организује завршни турнир Прве лиге Србије.
Иако шабачки „Витез“ више није члан Прве лиге, како је истакао Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије, рад са млађим категоријама и углед који клуб ужива у савезу, мотивисао је РСС да Шапцу повери организацију.
- Врло смо задовољни организацијом и посетом. Ово није само прилика да људи виде врхунско рвање, већ и да се древни спорт популарише. Надамо се да ће, из године у годину, Србија имати све више младих рвача. Само тако, имаћемо светлу будућност – истиче Трајковић.
Најбоље што српско рвање може да понуди, било је у недељу у Шапцу. Прво су на струњачу изашли чланови Пролетера (Зрењанин) и Потисја (Кањижа). И пре почетка турнира, „Пролетер“ је имао улогу фаворита, а у полуфиналу је показао да га само титула може задовољити. Коломпар, Фрис, М. Невеш, Штефанек, В. Невеш, Бало и Фрањковић били су сигурни у својим борбама, донели предност од 7:0, а једини поен за екипу из Кањиже, освојио је у најтежој категорији, Хорват.
Неупоредиво неизвесније било је у другом полуфиналу. Рвач Партизана, Комар, савладао је Нађа у категорији до 59 кг тушем, што је, испоставиће се, било кључно за коначну победу. Следили су наизменични тријумфи: Дудаш (Спартак), Ерски (Партизан), Чикош (Спартак), Булатовић (Партизан), Балаж (Спартак), Кнежевић (Партизан), Боснић (Спартак), што је, у глобалу, дало резултат 4:4. Ипак, како је један меч решен тушем, у финале је отишао у „Партизан“.
Свечано отварање уследило је после полуфинала, а присутнима су се обратили Жељко Трајковић, председник РСС и Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.
Зрењанинци, предвођени Штефанеком, шампионом планете и учесником Олимпијских игара, били су сигурни у финалу. Савладали су Београђане, 6:2. Бодове Пролетеру донели су: Крис, М. Невеш, Штефанек, В. Невеш, Бало, Фрањковић. „Црно – бели“, вицешапиони, имали су победнике у првом и последњем дуелу финала, а бољи од ривала били су Комар и Живановић.
Треће место је освојило „Потисје“. У „утешном финалу“, славили су против Спартака, 6:2.
- Половина такмичара Пролетера, али и борци из других клубова, чине нашу репрезентацију, те је све најбоље од нашег рвања било у Шапцу. Заиста сам уверен у успех репрезентације, добар рад показују и ове борбе. Верујем да је пред нашим рвањем сјајан период, а да већ ОИ у Бразилу могу донети медаљу и прекинути неколико деценија паузе – рекао је Штефанек.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa