Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ПРИЧА ИЗ ЖИВОТА

СВИ СМО МИ ОД СВЕТЛОСТИ

Бранка Гаковић је рођена 1982. године у Оџацима, али је у Шапцу провела највећи део живота, њени родитељи су се преселили када је она имала три године. Одрастала је са дечацима, у кругу Пољопривредне школе где су живели, јер јој се мајка запослила као професор физике.
- Тада није било уређено као данас, била је шума, у којој смо се осећали заштићено и некако ушушкано, издвојени од саобраћаја и других људи, имали смо своје царство. Заволела сам природу, али, тада то није била дубока потреба, као што је данас, каже Бранка за „Глас Подриња“.
После бајковитог детињства, завршила је основну и средњу Медицинску школу као вуковац и уписала Медицински факултет у Новом Саду. Учење јој није тешко пало због огромне љубави према медицини. Вредно је учила и полагала испите до првог, великог животног преокрета, када се, на трећој години студија, разболела. Коксаки и адено вирус су направили промене на срцу и плућима, које су довеле до нових последица. Седам година трајало је мучење у ком су се дијагнозе низале једна за другом, Бранка није могла да има нормалан свакодневни живот, била јој је потребна помоћ родитеља око најобичнијих ствари.
- То је трајало све док моја лекарка није посумњала на карцином штитне жлезде и предложила радикално уклањање. Е, тада се у мени све променило. Интуиција ми је говорила да не пристанем, него да покушам неки другачији начин лечења. Испробала сам разне алтернативне методе, неке су имале више, неке мање успеха, али је истинско излечење започело пре три године, када сам наишла на квантну медицину и информотерапију.
Променом режима исхране, биљним чајевима и мелемима, Бранка је успела да поврати здравље за мање од годину дана. Каже да је поред тела, потребно лечити и душу вером и молитвама, афирмацијама, визуализацијом – Најскупља је лична емпирија, али пружа најдрагоценије знање. Данас сам захвална Богу за болест која ме је променила и открила ми сасвим нову димензију живота.
Квантна медицина и информотерапија
Пре две године, потписана је званична сарадња између кијевског Научноистраживачког института за интегративну медицину и Међународног удружења за промоцију и развој квантне медицине при Српском лекарском друштву – Љуанттес, где је Бранка завршила основни ниво квантне медицине и информотерапију.
- Квантна медицина покушава да до одговора о здрављу и болести дође путем електромагнетних таласа. Године 1982. је откривено да људско тело поседује карактеристичну сопствену фреквенцију електромагнетног поља. Поремећајем фреквенције долази до отклона у биофизичким и биохемијским сферама, те до генерисања болести. Излечење, заправо самоизлечење, постиже се враћањем сопствене фреквенције електромагнетног поља.
Квантна медицина није агресивна, напротив, потпуно је безболна. Постоје три правца – микрорезантна, биорезантна и информотерапија.
- Сви смо ми светлост, разликујемо се, од анђела до минерала, само по количини светлости коју у себи садржимо и фреквенцији на којој вибрирамо. Управо се на томе заснива информотерапија – у мерењу резонантног одговора фреквенција нашег тела на акупунктурним тачкама шака и стопала и фреквенције хране (што се назива интолеранција), биљака, минерала, витамина, хомеопатских приправака, информационих порука.
Од свих здравих намирница и лековитих биљака, за лечење се прави одабир оног што савршено одговара особи у том тренутку, јер се поклапа са електромагнетним отиском тела. Индивидуална терапија се постиже захваљујући Фолом апарату.
- Доктор Фол је објаснио да човеково здравље зависи од кретања Чи, животне силе, и њене хармоније у телу. Открио је да је ту енергију могуће мерити и уравнотежити, као и да постоји могућност тестирања материје пре уношења у организам. Свака намирница, биљка или лек има своју фреквенцију и, када се држи у руци, помера се казаљка мерног уређаја. Тестирање се врши све док се не успостави сагласје (резонанција), чиме се враћа нормална фреквенција електромагнетног поља тела и последично долази до оздрављења.
Повратак природи и вери
Ни срећа ни несрећа никад не долазе саме, него у некаквом свом распореду, у низу, серијски. Када је пре три године открила квантну медицину и здравље почело да се враћа у њен живот, Бранка је упознала свог будућег супруга. Иако се њено и његово друштво познавало, они нису, упознали су се преко фејсбука и почели да се дописују - Све има своје добре стране и када се користи са позитивном намером, сврсисходно је, каже Бранка која не верује у случајност. Саша и она имају иста интересовања и животни кредо. Из Шапца су се преселили у Кленак, гаје органско воће и поврће, подижу малињак, засадили су преко 200 нових стабала пауловније и тополе у протеклој години. Викенде проводе у Прову и Цуљковићу.
- Радујем се да дођем аутом или бициклом до Шапца, да обавим шта имам и да се вратим. Сашина мајка размишља слично као и ми, идемо заједно на излете или у шуму, беремо гљиве и лековито биље... На мојој дедовини у Кленку, постоји кућа коју су моји родитељи саградили пре више од двадесет година, у којој нико никад није живео док се ми нисмо уселили у њу. Планирано је да буде летња викендица, али чак ни ту улогу није имала. Саградили смо димњак као поносни нови власници (смех). Имамо јагоде које су посађене пре много година, праве домаће, миришљаве... Кад сам их први пут брала, мислила сам на своје претке и осетила дубоку захвалност...
Данас Бранка може да, захваљујући свему што је искусила и знању које је стекла, помогне својој породици и пријатељима. А радује се да учи и даље, да настави школовање на Љуанттес академији.
- На конгресу интегративне медицине било је речи да ће се до 2050. преклопити савремена западна и алтернативна медицина у један интегративни приступ. Званична медицина је окренута телу, има њутновски, материјалистички приступ, за разлику од холистичког концепта у лечењу болести који посматра човека као тело, душу и дух.
У годинама патње и искушења, Бранка се окренула вери изворној, православној, иако није била тако васпитана, осетила је потребу да нешто научи.
- Било ми је тешко, а Господ је једино прибежиште у таквим тренуцима..... Почела сам да идем у цркву, научила да постим и да се причешћујем, у оној мери у којој је то потребно човеку у савременом друштву. Свако има свој капацитет за веру, као и за љубав и све остало, а мера је битна да не оде предалеко...
Читаоцима „Гласа Подриња“ поручује да се склоне од бетона, саобраћаја и технике, да се врате својим коренима, стану босим ногама на траву, дубоко удахну чист ваздух и да се загледају у линију спајања неба и земље - Смиримо се ради свога добра, говорио је старац Тадеј.
М. Филиповић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa