Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
„АРХИМЕДЕСОВА“ ДОПИСНА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

„НИКОЛАЈЕВЦИ“ ПОНОВО УСПЕШНИ

Ученици ОШ „Николај Велимировић“ и ове школске године успешно су стартовали када су у питању такмичења из математике. На недавно одржаном финалу „Архимедесове“ дописне математичке олимпијаде у Београду од једанаест „Николајевих“ финалиста десет је освојило награде.
- Задовољни смо сви у школи. Како се ово такмичење одржава у три круга у финале су се пласирали најуспешнији ученици из другог круга са сто поена. Ово такмичење послужиће нам као добра подлога за оно што нас чека у другом полугодишту а то су државна такмичења из математике и „Архимедесов“ турнир основаца који се одржава у мају - рекао је проф. математике Владимир Михаиловић.
Захвљаујући истрајном раду, упорности, али и љубави према математици прву награду су освојиле седмакиње Милица Мирковић и Маша Ђурић, другу петакиња Ленка Росић и осмак Душан Мишковић, трећу осмак Никола Савић, а похвале петак Лука Живковић, шестаци Душан Бегуш и Марија Новаковић, седмак Душан Обрадовић и осмакиња Милица Дамњановић.
- Први пут сам учествовала. Лепо искуство на такмичењу у Београду. Било је треме пред комисијом. Поготово док је једна жена прегледала задатке, али и због сумње да ли смо добро образложили задатке пред комисијом. Било је другачије, теже у односу на прва два круга када смо слали решене задатке. Поново ћу се такмичити. Потребно је пуно вежбања, рада, сигурности у знање, па да се нешто овако постигне. Математика није тешка само треба бити упоран како би се дошло до резултата. Наравно, код мене има доста и љубави према овом предмету - била је више него задовољна Ленка Росић, ученица В2, која је освојила другу награду.
Иако је до сада имао искуства на републичким такмичењима из математике за Душана Мишковића, ученика ВИИИ1, ово такмичење је било посебно искуство ако се има у виду да је до награде у финалу морао да прође три круга.
- Било је забавно зато што је за мене ново искуство. Сам тај усмено-писмени начин такмичења ми је био занимљив. Математику и физику највише волим. Био сам прошле и претпрошле на репубичком такмичеу из математике. Надам се да је ово само почетак такмичења у овој години - уверен је Душан.
Већ у децембру ове младе математичке умове очекује „Архимедесова“ интернет олимпијада, а ми не сумњамо да ће бити исто овако успешни.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa