Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА ШАБАЦ

ПОДРЖАТИ МАЛЕ ПРИВРЕДНИКЕ

Шабац тражи решења – не обећања, желимо упознали грађане са конкретним предлозима за развој нашег града. Грађанима су неопходне пореске олакшице и подстицаји како би могли да покрену породични бизнис или отворе занатску радњу и ту запосле некога од чланова своје породице. У развоју малих и породичних предузећа лежи шанса за развој Шапца и оздрављење националне економије. Неопходно обезбедити субвенционисање нових радних места и у туризму јер и у овој грани привреде лежи велика шанса за просперитет града.
Без јаке економије нема јаке Србије. Подршка предузетницима и пољопривредницима је стуб развоја целокупног друштва. Ако њима помогнемо да стану на ноге, помажемо целом средњем слоју становништва који је највише под ударом тренутних мера штедње државе. Ово је могуће урадити кроз усвајање нових закона, укидање свих прописа који ремете развој привреде, веће субвенције, поготово у пољопривреди, као и већа издвајања у буџету за аграр.
Неопходно покренути све заштитне механизме које предвиђа Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом како би се наше тржиште заштитило од прилива јефтине робе из ЕУ, а која угрожава домаће произвођаче. Олако је Србија 2008. године потписала СПП – по нас јако неповољан споразум. А замислите шта ће се десити 1. јануара 2017. када странци по ССП-у добију право да купују наше оранице.
Држава и Град морају да размишљају о Развојној банци која ће помоћи привредницима и пољопривредницима кредитима са дужим гејс периодом и значајно мањим каматама. То је најједноставнији и најефикаснији начин да покрену производњу.
Градски Одбор СНП Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa