Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
НОВЕ КЊИГЕ

СЕЋАЊЕ НА ЉУБАВ

Милана Давидовић, млада песникиња, по професији економиста, досељена у Богатић, наставља своју песничку амбицију, објављивањем нове збирке “Сећање на љубав”, коју је промовисала прошлог петка у свечаној сали општине Богатић.
Ово је њена четврта збирка песама у којој стиховима трага за покретачком снагом живота, оличеног у љубави. С друге стране је песничка упорност и нада у лепшу будућност.
Милана је у Богатић дошла 2003. године из Двора на Уни и као доста других земљака преживела тешке тренутке напуштања родног огњишта на трновитом путу спаса. Остало је лепо сећање на безазлене школске бриге и топлину дома у трговачкој породици. Остала је и љубав према поезији која траје, као и она друга, породична у новој средини.
Све збирке песама су углавном са љубавном тематиком, мада има и оних за децу, а посебно јој је драга песма о мајци, коју је сетно говорила и у вечери промоције њене нове књиге, за коју посебно истиче допринос и захвалност општини Богатић, библиотеци и Културно-образовном центру Богатић.
Прву збирку поезије објавила је 2007. године “У вртлогу сећања”, другу 2013. “Кад мирише ноћ”, трећу 2014. “Ти си моја песма” и најновију “Сећање на љубав”, ове године.
У промоцији су јој помогле колеге, глумци Аматерског позоришта из Богатића и овдашњи хор, при КОЦ Богатић, под управом Ивана Радовановића.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa