Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА У МАНАСТИРУ КАОНА

СЛУЖБА БОГУ И РОДУ

У протеклу суботу, братство и сестринство манастира Каона, са верницима, прославили су славу ове светиње – Светог архангела Михајла. Свету архијерејску литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шабачки господин Лаврентије са свештенством.
- Нека Свети архистратиг Михајло са осталом војском бестелесних сила и убудуће штити ову свету обитељ и помогне јој да врши своју духовну мисију у српском роду као што је до сад чинила, житељима њеним нека Бог дарује здравље, мудрост, снагу и свако добро, а вас који долазите у ову светињу и молите се, нека Бог благослови, ваше домове и све у домовима, плодове ваших руку и сваку добру мисао и намеру у срцима. На овом месту на коме ми данас стојимо, некада су стајале велике, свете душе, које нас сада, одозго, из Небеских двора, гледају и радују се што не заборављамо дом Божји, рекао је владика Лаврентије.
Грамате признања и захвалности, додељене су Бојану Бојковићу, Новици Васићу Дејану Перићу “за несебичну помоћ, жртву и показану љубав према својој православној вери и цркви помажући манастир Каону”.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa