Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ЕФИКАСАН ЛОКАЛНИ ПАРЛАМЕНТ

Прошле среде одржана је 27. седница Скупштине општине Коцељева на којој су за око пола сата одборници готово без дискусије усвојили 19 тачака дневног реда. Представник СНС Јован Сенић оценио је да је ефикасност рада локалног парламента последица добре припремљености седнице.
- Видите како се води ова седница, без коментара, што значи да је добро припремљена. О свакој овој тачки смо разговарали и добро размотрили пре одржавања седнице. По мом мишљењу никада се није боље радило у Коцељеви него у ова три месеца. Мислим да је 99 одсто грађана задовољно радом локалне Владе. Чланови опозиције не дискутују, не учествују у раду, па сматрам да су и они задовољни радом - изјавио је Сенић за скупштинском говорницом.
На дневном реду прошлонедељне седнице нашла су се веома важна питања попут ребаланса буџета. У образложењу ове одлуке наводи се да су приходи повећани за око 5,5 милиона динара док су, са друге стране, расходи мањи за преко 700 хиљада. Укупан фискални дефицит исказан је у износу од нешто више од 48 милиона динара и последица је расхода по основу исплате накнаде штете од града као и расхода и издатака за набавку нефинансијске имовине.
На седници је усвојен и сет одлука из надлежности локалне пореске администрације, извештаји о раду и годишњи планови за наредну годину образовних установа као и програм обнове објеката јавне намене оштећених прошлогодишњом поплавом и клизиштем на територији ове општине.
Циљ доношења овог документа је утврђивање приоритета обнове објеката јавне намене који су у надлежности локалне самоуправе а који су уништени или оштећени у мају месецу прошле године током поплава и активирањем клизишта и обезбеђење средстава потребних за њихову реконструкцију и изградњу из Фонда солидарности Европске Уније у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја.
Програму је, уз санацију путева и улица али и водотокова, придодат пројекат изградње експлоатационог бунара са пратећом опремом и потисним цевоводом у Свилеуви за водоснабдевање у општини Коцељева чија је вредност процењена на 30 милиона, док је вредност целокупног програма скоро 167 милиона динара.
В. Бошковић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa