Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
„ХЕМОФАРМ“ ПОДРЖАО АКЦИЈУ „НОВЕМБАР, МЕСЕЦ ДРВЕЋА“

ЗА ЧИСТИЈА ПЛУЋА ШАПЦА

Компанија „Хемофарм“ донирала је 100 садница за акцију „Новембар, месец дрвећа“, коју је покренуо град Шабац
Тридесетак радника компаније „Хемофарм“ прошлог четвртка, заједно са ученицима Основне школе „Мајур“ садило је нова стабла у Летњиковачкој шуми. Компанија, позната по друштвеној одговорности, подржала је акцију коју спроводи Градска управа Шапца, а која за крајњи циљ има повећање броја зелених површина у граду. Раднике „Хемофарма“ предводио је генерални директор Роналд Селингер, који је, симболично, са градоначелником Шапца засадио једно од стотину стабала.
- Драго ми је да смо се укључили у акцију „Новембар, месец дрвећа“. Будући да смо један од највећих произвођача у овом граду, истовремено смо и одговорни према околини у којој радимо и живимо. “Хемофарм” је снажно еколошки орјентисан, и у том духу нам је природно да садимо ново дрвеће и чувамо постојећа стабла. Ово је један од начина да сачувамо природу и одужимо се локалној заједници. Важно је да млади буду укључени у овакве акције, јер су они будућност. Веома је важно подизање еколошке свести у срединама као што је Шабац, рекао је.
Акцију „Новембар, месец дрвећа“ подржало је десет компанија које послују у Шапцу, а један од највећих донатора акције је „Хемофарм“. Одговорност ових компанија према околини је ове године добила пуну потврду, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Захвалан сам свим фирмама које су се одазвале нашој акцији. Драго ми је да Роналд Селингер и „Хемофарм“ помажу да Шабац буде лепши и зеленији град. Морамо да бринемо о нашем окружењу и посебно ме радује то што је много деце укључено у акцију озелењавања. Надам се да ће новембар постати месец нових садница у Шапцу. Очекујем да ће се акција озелењавања наставити и наредних година и да ће постати традиционална, рекао је Зеленовић.
У ченици првог разреда осам шабачких основних школа су на простору Летњиковачке шуме засадили 800 нових стабала. На другим локацијама у граду у наредном периоду биће посађено још око 1.500 садница, које су набавили Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем и шабачки привредници.
М.С.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa