Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
СПОРАЗУМ ГРАДА И ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ШАБАЦ

ПОЛИЦАЈЦИ НА НОВОЈ АДРЕСИ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошлог понедељка потписао је са представницима Полицијске управе Шабац уговор којим град уступа на коришћење МУП простор у ком се донедавно налазила Управа за аграрна плаћања
Почетком 2016. године запослени у најважнијим службама Полицијске управе Шабац прећи ће на нову адресу. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и начелник Полицијске управе у Шапцу Славиша Спасојевић, потписали су уговор по ком ће припадници МУП, бесплатно и на неодређено време, добити на коришћење зграду у којој се до скоро налазила Управа за аграрна плаћања. Рад у новом простору, у Хајдук Вељковој улици бр. 66, допринеће ефикаснијем раду службеника, а у њему ће се налазити и одељења за рад са грађанима, попут служби које се баве издавањем пасоша и личних карти, као и регистрације возила.
- Очекујем да почетком следеће године почнемо са селидбом из просторија на Старом граду и из зграде која се налази у улици Лазе Лазаревића. Нови простор ће нам омогућити да брже и ефикасније радимо са грађанима. У новом објекту радиће службе које се односе на грађанске послове, попут издавања личних карти, пасоша и возачких дозвола. У њему ће бити смештена и наша општа и управна служба, као и Одељење саобраћајне полиције. Нова локација ће допринети и бржим интервенцијама наших службеника, јер смо на старој локацији, на Старом граду, понекад имали проблема са преласцима преко пружног преласка у тренуцима када пругом пролази воз, навео је Спасојевић.
Одборници Скупштине града Шапца једногласно су изгласали одлуку коју је предложило Градско веће, да се простор некадашње Управе за аграрна плаћања, Шапчанима познатом и као зграда некадашњег Зоркиног диспанзера, уступи Полицијској управи у Шапцу. Скупштина је за потписивање уговора овластила градначелника Шапца, који је задовољан што је донето решење које ће бити од користи грађанима, али и припадницима МУП.
- Захвалан сам Министарству унутрашњих послова и Скупштини града која је једногласно донела одлуку да се простор бивше Управе за аграрна плаћања додели на коришћење Полицијској управи у Шапцу. Чињеница је да је велики број грађана био незадовољан условима у којима су се до сада обављали важни грађански послови, попут издавања личних карата и пасоша. Уговором који смо потписали овај проблем ће бити решен. Рад у новом простору од скоро 2.000 квадратних метара омогућиће боље услове за рад полицијских службеника, а олакшаће и живот грађанима. Заједнички и основни циљ нам је да Шабац буде безбедно место, а нови објекат ће допринети томе да полицијски службеници брже и ефикасније обављају посао који се тиче свих грађана Шапца, истакао је Зеленовић.
Договор Градске управе и Полицијске управе Шабац снажно су подржали Министарство унутрашњих послова и Министарство пољопривреде. Према речима градоначелника Шапца, то је пример добре сарадње државе и локалне самоуправе, која доноси недвосмислену корист грађанима и институцијама.
М.Максимовић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa