Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
„НАТИНИ“ ЧЕТВРТАЦИ УГОСТИЛИ ГЛУМЦА ИВАНА ТОМАШЕВИЋА

ГЛУМЦИ СУ ВЕЛИКА ДЕЦА

Ученици четвртог разреда ОШ „Ната Јеличић“, прошле среде, 25. новембра, имали су несвакидашњу прилику да чују шта то значи бити глумац. Одломком из „Аутобиографије“ Бранислава Нушића шабачки глумац Иван Томашевић отворио је поподневно дружење у оквиру Дана отворених врата које је организовао Актив учитељица четвртог разреда, кога чине Јасмина Танасић, Весна Мијатовић и Слађана Стојићевић, заједно са Тимом за сарадњу са родитељима.
Говорећи о свом позиву Иван Томашевић истакао је да глумци који постижу најбоље резултате до њих долазе игром.
- За глумце кажу да су велика деца. Кроз вежбе, које радимо у Школи глуме Студија Сцене „Маска“, научићете да брже учите, побољшате концентрацију, анализирате то што говорите, као и своје мисли и мисли писца и других људи које су те своје мисли ставили на папир, а ми их интерпретирамо на сцени. Било који позив да одаберете у животу захтева што комплетнију личност човека како би у правом тренутку, на прави начин, умео да каже оно што жели, да изрази своје мисли и да буде боље прихваћен у својој средини и друштву - рекао је између осталог Иван.
Ово је била прилика да се деца и родитељи упознају са свим оним што глумачки посао доноси, али и да окусе чар овог позива кроз сценски покрет, игру, и све оно што чини позоришну уметност.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa