Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ПЕДЕСЕТ ГОДИНА

САЛОН ФОТОГРАФИЈЕ

У препуној галерији Међуопштинског историјског архива, у уторак је отворена изложба „Салон фотографије Шабац 2015“, на којој су изложене одабране и награђене фотографије са конкурса за најбољу фотографију града Шапца.
- Од 1964. године, у Шапцу није одржана фотографска изложба овако високог квалитета. Нашалио сам се са фотографима да су они први „повукли ногу“ пре 51 годину, када је задњи пут ископано корито реке Саве и офарбан железнички мост, можда ће и ова изложба повући добре и паметне кораке у нашем граду, рекао је видно задовољан градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је поделио награде и похвале најбољим фотографима.
У категорији „Шабац, Шапчани...“, прву награду је добио Југослав Радојевић за фотографију „Траг јесени“, другу Владимир Ђиниђ за „Шешир је битан“, а трећу Михаило Симовић за фотографију „На везу“. На тему „Хоћемо ли у Шабац на вашар?“, прву награду је добио Славољуб Радојевић за фотографију „Труба је игра“, другу Алекса Миливојевић за „Вашар“ и трећу Чедомир Буиковић за „Рингишпил“. Златну медаљу Фото савеза Србије добио је Золтан Бисак, сребрну Михаило Симовић, а бронзана је додељена Ратомиру Радомировићу.
- Шабац је увек инспирантиван за фотографе, без обзира на годишње доба, рекао је Југослав Радојевић, који се фотографијом бави од трећег разреда основне школе, а као фоторепортер ради од 1996. године, када се запослио у „Гласу Подриња“.
Изложба, коју је реализовао Град Шабац у сарадњи са Шабачком фотографском задругом и Фото савезом Србије, оворена је до 20. децембра.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa