Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
РОТАРИ КЛУБОВИ ШАПЦА И АКА ОРГАНИЗОВАЛИ САСТАНАК

ПРИВРЕДНИЦИ ЗА САРАДЊУ

Ротари клубови из ачка и Шапца организовали су прошлог петка састанак привредника из ова два града. Циљ је био да се привредници упознају и остваре сарадњу.
Организацију скупа су помогли Савет за праћење привредних кретања Шапца, Одељење регионалне привредне коморе и Унија привредника ачка. Ово је био први овакав састанак, а најављено је да ће у будућности постати пракса.
-Суштина је да смо дошли до заједничког закључка да чланови наших клубова и наши пријатељи нису довољно информисани о појединим активностима других чланова, шта раде и чиме се баве. Зато смо решили да кренемо са акцијама окупљања привредника по градовима. Договорили смо са нашим пријатељима из Словеније састанак за пролеће, где ће бити и гости из Шапца, навео је председник Ротари клуба “ачак” Иван Радојевић.
Зоран Тошић, председник Савета за праћење привредних токова, истакао је да је основна идеја овог састанка да се привредници повежу и почну међусобну сарадњу. Очекује да ће у наредном периоду то показати добре резултате и проширењем трговине са ачком. Тошић је додао да ће настојати да успоставе привредну сарадњу са другим градовима сличне величине и привредне развијености као Шабац.
Председник Ротари клуба “Шабац” орђе Милошевић нада се да ће се остварити пословна сарадња која ће Шапцу и ачку донети нова радна места. Подсетио је да су шабачки “Ротари” поред пословних имали и хуманитарне акције.
-До сада смо организовали акције “1.000 стабала за плућа града”, помагали смо деци, студентима. Традиционално помажемо родитељима првог дечака и прве девојчице рођених на Божић. Организујемо едукативна предавања о болестима зависности, борби против сиде и слично. Трудићемо се да и хуманитарних и пословних дешавања у будућности органзујемо што више, рекао је Милошевић.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa