Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ЛМ БИОСКОП

ДАНИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА

Филмкултура представља остварење „О Гринго“ у оквиру Дана домаћег филма у ЛМ Биоскопу Шабац
Дан домаћег филма је програм посвећен промоцији домаћег филмског стваралаштва који се састоји од ?бесплатних пројекција документарних филмова?. Дан домаћег филма у првој недељи децембра, у 10 градова широм Србије, представља исто толико филмских остварења домаћих аутора. Филмови који ће бити приказани нису имали широку биоскопску дистрибуцију, а заслужују да буду виђени од стране што бројније публике.
Овом недељом најављујемо наредно издање Дана домаћег филма које ће се током 2016. године, реализовати у сарадњи са Филмским центром Србије. Одржаваће се једном месечно у градовима широм Србије, а након сваке пројекције, гледаоци ће имати прилику да разговорају са члановима ауторког тима филма.
Дан домаћег филма је инцијатива Филмкултуре?, организације посвећене едукацији у области аудиовизуелне културе и уметности, која за циљ има образовање и стимулацију критичког мишљења.
Пројекција филма „О Гринго“, редитеља Дарка Бајића одржаће се у среду 9. децембра у ЛМ Биоскопу Шабац, са почетком у 20часова. Филм траје 90 минута.
Велики број бразилских фудбалера постају славни играјући за најпознатије европске клубове, а ово је филм о европском играчу, који је постао најбољи играч Бразила. Дејана Петковића многи стручњаци сматрају једним од највећих играча свих времена, чија фасцинантна фудбалска каријера управо доживљава кулминацију. У 37. години, са клубом Фламенго, освојио је шампионску титулу и постао најбољи играч Бразила. Испред најпознатијег стадиона на свету Маракане, оставио је траг својих стопала поред фудбалских легенди какви су Пеле, Зико, Загало, Роналдо, Роналдињо, Кака, Адриано. Филм преноси доживљаје страствених фудбалских навијача који с љубављу и поштовањем прате сваку утакмицу, својим позитивним духом стварају идеалну атмосферу тако фудбал чине најважнијом споредном ствари на свету.
Дарко Бајић је професор на Катедри за филмску и ТВ режију Факултета драмских уметности. Оснивач је продуцентске куће “Магична линија” и добитник је великог броја домаћих и иностраних награда, а његови филмови и ТВ серије постигли су велику гледаност.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa