Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
УДРУЖЕЊЕ ПАРАПЛЕГИЧАРА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА ОБЕЛЕЖИЛО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ЈЕДНАКА ПРАВА И МОГУЋНОСТИ ЗА СВЕ

Спортски резултати, недостатак финансија, успешна реализација пројекта „Још увек возим“, али и мања заинтересованост за проблеме шабачког удружења обележили су 2015. годину
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом Удружење параплегичара Мачванског округа прошлог четвртка, 3. децембра, у Великој сали Дирекције за пољопривреду одржало је презентацију резултата рада Удружења током 2015. године.
- Кад човек након годину дана, заправо једанаест месеци, сумира резултате, види да смо ипак доста тога урадили. ак смо увели и неке нове ствари које ширимо не само у Шапцу него и читавом Србијом попут нашег пројекта „Још увек возим“. У овој години кризе, штедње, где социјала и најугроженији, највише терета подносе, трудили смо се и постигли прилично добре резултате. Наши спортисти су били изванредни без обзира што смо морали смањити и број тренинга и број долазака јер једноставно финансије нису дозвољавале да све то чинимо као и ранијих година. Не можемо бити незадовољни. Опет је доста урађено. Мислим да смо значајно помакли степеницу приступачности у нашем граду и степеницу напретка особа са инвалидитетом ка изједначавању могућности и постајању равноправних грађана - рекао је Славиша Савић, секретар Удружења.
По речима Милене Пантић, председнице Удружења, трећи децембар није дан за славље већ прилика да се чланови окупе и поразговарају о протеклој години која ће се поред постигнутих резултата памтити и по мањој заинтересованости за потребе особа са инвалидитетом.
- Ово је прилика да се састанемо, да прокоментаришемо шта је било, како смо провели протеклу годину, сумирамо резултате, сретнемо са неким драгим људима. Приметно је, ипак, да је све мање тих неких драгих људи који су нам потребни како би лакше решили проблеме. Без њих ћемо врло тешко ићи даље - истакла је Милена.
Скупу, на коме су подељене Захвалнице представницима медија ТВ Шапцу, Радио Шапцу, РТВ АС, „Подринским новинама“ и „Гласу Подриња“, за несебичну помоћ и хуманост присуствовала је и начелница Одељења за друштвене делатности и привреду Бојана Младеновић.
- Ми се, не само овог дана, већ и свих других дана у години, трудимо да свима буду једнака права и да сви у нашем граду имају једнаке могућности. Подршка постоји већ дуги низ година. Надам се да ће се она наставити ако не у истом онда можда и у већем обиму. Град ће увек стати иза било каквих иницијатива које имају за циљ да допринесу том нашем заједничком циљу а то је да имамо једнака права и једнаке могућности за све - изјавила је начелница.
Међународни дан сооба са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године када је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa