Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.

МЕД И У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ

У Центру за стручно усавршавање у недељу, 6. децембра, чланови Друштва пчелара „Цер“ имали су прилику да присуствују предавањима које су овога пута одржали Горан Станојевић из Смедеревске Паланке и то на тему „Скупљање пчелињег отпада“, Слободан Јевтић, пчелар из Костолца, и дмв Снежана Милосављевић.
Представници фирме „Мајамед“ упознали су пчеларе са новим трендовима по питању контроле квалитета на тржишту Европске уније. Том приликом директорка Марина Миловић изразила је жељу за успостављање сарадње са Друштвом пчелара „Цер“ која је прихваћена и оцењена као општекорисна.
Пре почетка предавања чланови друштва су прикупили веће количине меда који ће, као добротворни прилог, бити дониран, за почетак, Друштву слепих и кратковидих, а касније и другим заинтересованим организацијама. Тај вид хуманитарне активности наишао је на неподељену подршку друштва.
Да иду у правом смеру показала је и недавна Годишња скупштини на којој је прва година постојања и рада друштва од стране чланова оцењена као „изузетно успешна“. Због великог прилива нових чланова проширен је Извршни одбор, а за заједничког представника ДП „Цер“ и пчеларских фармера за скупштину СПОС изабран је Давор Шашић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa