Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ У КОЦЕЉЕВИ

НЕМА ВИШКА РАДНИКА

Након усвајања одлуке Владе Србије о максималном броју запослених у јавној управи којом је предвиђено да ће до почетка фебруара месеца наредне године број запослених бити смањен у бројним локалним самоуправама у нашој земљи, начелник општинске управе у Коцељеви Владимир Бојић потврдио је да то није случај и са овом општином.
- Тренутно у општини Коцељева, рачунајући запослене у општинској управи, потом у јавним предузећима основаним од стране локалне самоуправе а то су Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу и комунално предузеће, као и раднике предшколске установе и установе културе, има 97 запослених - рекао је Бојић.
Максималан број оних који би према важећим законским прописима могли да раде у јавној управи износи 124.
- То што Коцељева у овом моменту може да упосли још преко 20 радника не значи да ће пријема нових радника и бити јер је то ограничено дозволама за запошљавање, оквирима у буџету итд. ињеница да немамо вишка запослених је резултат одговорног понашања локалне власти у протеклом периоду. У овој општини није било запошљавања политичких кадрова и сада се јасно види да је примано само оно што је требало, чак и мање од тога, јер смо увек штедели. Штедели смо и на запосленима, спајали реферате, када неко оде у пензију његов посао смо додељивали постојећим кадровима који су то радили за исту плату. То је на крају резултирало тиме да не морамо никога да отпустимо за разлику од многих општина које ће у наредном периоду имати великих проблема - оценио је начелник коцељевачке општинске управе који је подсетио да је ова управа, када је он постављен за начелника, имала осам радника више него данас, те да за идеално функционисање недостаје известан број кадрова.
Говорећи о модернизацији локалне самоуправе истакао је да има много простора за напредак у раду али да једна мала општина, попут Коцељеве, не може финансијски да направи велики искорак у свим областима увођења електронске управе одмах те да се реализација може очекивати постепено.
- Од Нове године би требало да стартује електронско издавање грађевинских дозвола, што ће се десити на територији целе Србије. У току су интензивне припреме на обуци кадрова и увођењу неопходних техничких средстава - изјавио је Владимир Бојић.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa