Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
У ШКОЛИ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ ОТВОРЕНА ИЗЛОБА ФОТОГРАФИЈА МАТУРАНТКИЊЕ ЈОВАНЕ ЈАКОВЉЕВИЋ

ЕКСПРЕСИВНОСТ ПОРТРЕТА

Бележећи објективом свог фотоапарата портрете људи из свог окружења Јована Јаковљевић, ученица Школе примењених уметности образовног профила фирмописац-калиграф, током година изградила је сопствени стил уметничког изражавања. Вишеструко награђивана управо у области уметничке фотографије ова надасве талентована полазница Секције за фотографију и дигиталну графику прошле среде, 2. децембра, имала је шта да каже и покаже на самосталној изложби отвореној у школској галерији.
- Драго ми је што је моја прва самостална изложба управо у школи коју похађам и која ми је омогућила да препознату љубав према фотографији развијам на прави начин. Имам утиасак да ова изложба обједињује сва знања стечена у овој школи и на неки начин, представља круну мог четворогодишњег школовања, а посебно похађања моје омиљене Секције за фотографију. Свакако да ћу и након завршетка овог дела школовања, наставити са истраживањем портрета који је веома инспиративна и увек актуелна тема - рекла је Јована, ученица ИВ2.
Током протеклог периода њени фотографски радови могли су се видети на колективним изложбама у Београду, Новом Саду, Бихаћу (БиХ), у Иванову на 34. Омладинској републичкој изложби фотографија Србије, Шапцу. Редовно је учествовала на школским изложбама. Прилику да виде њене радове имали су сви посетиоци недавно отворене изложбе „Шабац, Шапчани“ коју је организовала Градска управа града Шапца.
- Портрет – експресиван и директан – издваја се као доминантан мотив на овој изложби. Одсуство колорита додатно наглашава емоцију на изложеним портретима, из којих ишчитавамо различите људске судбине испричане са топлином и емпатијом. Секција за фотографију и дигиталну графику пружа ученицима пуну подршку да своју креативност развијају и уобличе на најбољи начин, а амбијент школске галерије у којем сваки изложени експонат долази да изражаја, даје и овој изложби посебан квалитет - истакао је проф. Михаило Симовић, ментор Секције за фотографију и дигиталну графику.
Доносећи особени ауторов поглед на људе кроз објектив фотоапарата двадесет пет фотографија говоре више од речи којима би се могао описати несвакидашњи таленат. Таленат који и други могу увидети и препознати ако до 26. децембра посете изложбу у галерији Школе примењених уметности.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa