Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ПРВА А ВАТЕРПОЛО ЛИГА

Дерби у Шапцу

После двонедељне паузе због завршнице Купа Србије, овог викенда наставља се Прва А ватерпол+о лига Србије, а ватерполисте Шапца, у петом колу, очекује нови дерби и нови важан дуел, који већ сада може Шапчане довести на руб плеј офа.
На Градски базен, у госте „Шапцу“, лидеру лиге и јединој екипи са максималним учинком стиже „Београд“, добро познати клуб шабачким љубитељима ватерпола. Ови ривали су играли у баражу за попуну Прве А лиге овог пролећа, а овдашњи тим био је доминантан у обе утакмице, изборио повратак у елиту после једне деценије, а екипу из престонице, после готово 20 година, послао у нижи ранг. Ипак, реорганизација регионалног такмичења, увођење Б лиге подручја бивше Југославије, отворило је врата играчима нишке Наисе да буду њен део, а самим тим отворио место Београду да остане у А лиги.
Како су се упознали са опасношћу, одлучили су да знатно појачају тим и то даје резултате већ ове сезоне. Тренутно су други и тренутно су најближи пратилац Шапчанима, а оба тима важе за главне фаворите у борби за плеј оф.
- Претходне године „Београд“ је био изразито млад тим који није имао квалитет за А лигу. Ми смо максимално озбиљно схватили бараж, те смо рутински славили два пута. Данас, осим имена, Београђани су потпуно другачији и знатно квалитетнији тим. Показали су снагу у ова четири кола, сигурно не долазе у Шабац да изгубе. Ипак, ми смо ти који водимо на табели, на нама је да дамо свој максимум, надам се атмосфери на базену као против Земуна и Звезде и наравно, идемо на победу – истакао је првотимац, Никола Цар.
Утакмица се игра у суботу, 12. децембра, од 19 часова.

Д.Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa