Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
За италијански „Vopachel”

Режим слободне зоне

Италијанска компанија „Вопацхел”, која послује у шабачкој Северозападној радној зони, добила је дозволу за рад у режиму слободне зоне. Решење о испуњености услова за почетак рада дела подручја проширења Слободне зоне Шабац, донело је Министарство финансија. Компанија „Вопацхел” испунила је све просторне, енергетске, услове заштите животне средине и друге техничке услове за рад слободне зоне и тако омогућила одређене погодности. То значи да ће „Вопацхел”, између осталог, бити ослобођен плаћања ПДВ и царине на увоз репроматеријала и готових производа, као и на потрошњу енергената.
Подсећања ради, Слободна зона „Шабац“ простирала се на 45 хектара, а од јуна 2015. године, решењем Владе Србије о сагласности за проширење подручја Слободне зоне „Шабац“, заузима површину од 245 хектара, што значи да је проширена за 200 хектара.
Предност Шапца у односу на друге градове је комунално и инфраструктурно опремљена индустријска зона, површине 600 хектара, од чега је 100 хектара већ продато. Поред тога што има комунално опремљену зону, приступ саобраћајницама, аутопут на само 24 километра удаљености, реку Саву, повољан географски положај, квалитетну радну снагу, ефикасну администрацију и довољно људи коју могу да одговоре захтевима великих инвеститора, Шабац има оно што ниједан други град у Србији нема, а то је постројење за пречишћавање отпадних вода чији се почетак рада очекује почетком 2016. године. Све велике компаније које долазе у Србију имају високе еколошке стандарде и једно од питања које постављају је постојање оваквог постројења и начин на који се третирају отпадне воде.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa