Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО, ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОТВРДИО:

ПОСАО ЗА 1.700 ШАПЧАНА

Следеће године у Шапцу почиње да ради велика мултинационална компанија, најављују републички и градски званичници
Приликом прошлонедељне расправе о предлогу буџета Србије за наредну годину, премијер Србије Александар Вучић најавио је неколико значајних инвестиција, између осталих, и отварање велике фабрике у Шапцу, у којој ће посао наћи 1.700 грађана. Ову информацију је потврдио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који каже да преговори са мултинационалном компанијом трају дуго, а да ће о детаљима говорити када уговор буде потписан.
- Са страним инвеститором водимо интензивне разговоре од почетка године. Ради се о реномираној мултинационалној компанији која планира да отвори постројење у Шапцу. План инвеститора је да у првој години запосли 1.700 радника, док десетогодишњи план рада подразумева радно ангажовање 3.000 запослених. Ова компанија у свету запошљава 250.000 радника. Поштујући договор са инвеститором, не бих желео да износим друге детаље о овој инвестицији, све док не потпишемо уговор. Потпуно смо отворени за све идеје инвеститора, којима на све начине покушавамо да помогнемо, поштујући наше економске, еколошке и остале интересе, каже градоначелник Шапца.
Град ће се, додаје Зеленовић, трудити да омогући још боље услове за рад свим привредницима, како страним, тако и домаћим. Страним инвеститорима, међу којима предњаче Италијани, град је спреман да понуди конкретне моделе сарадње у области запошљавања.
- У Шапцу послује седам озбиљних италијанских компанија. Већина њих жели да запосли још радника. Они траже стручне кадрове, а ми као град имамо идеју да Шабац постане тренинг центар за италијанске компаније. О овом предлогу ћу разговарати са амбасадорком Италије, коју очекујемо у посети нашем граду, наводи градоначелник Шапца.
Инвеститоре у Шапцу очекује најопремљенија индустријска зона у Србији, ефикасна администрација, квалификована радна снага. Имамо и добар географски положај, близину државним границама и фрекфентним саобраћајницама, а у фебруару почиње да ради Постројење за пречишћавање отпадних вода, једино у Србији, каже Зеленовић.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa