Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ТРАНСФЕР СТАНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

ОТПАД ЈЕ СИРОВИНА

На делу постојеће депоније у Коцељеви, која је вишедеценијски проблем ове општине, недавно је почела изградња трансфер станице-станице за претовар и сортирање чврстог комуналног отпада.
Пројекат финансира Холандска Влада путем свог надлежног министарства а укупна вредност инвестиције је 525 хиљада евра. Од тога је нешто више од 280 хиљада предвиђено за све оно што ће бити уграђено у овај објекат као и за механизацију која ће бити неопходна за рад трансфер станице. Преостали новац ће бити утрошен за радове на изградњи.
Предвиђено је да пројекат, чија је реализација започета 2013., буде завршен до половине наредне године. Овим објектом ће, када све буде окончано, највероватније управљати комунално предузеће.
- Лично мислим да ће највећу корист на крају имати људи који живе у непосредној близини депоније, људи који живе у изузетно тешким условима - сматра начелник одељења за урбанизам, комуналне, стамбене и имовинско-правне послове Златко Поповић и додаје да је кључно за решавање ових проблема мењати свест код људи.
Сваки становник прави дневно у просеку од 700 до 800 грама отпада што у многим земљама не представља проблем него бизнис.
- У развијеним земљама отпад је сировина док се код нас третира као нешто што треба бацити - закључио је Поповић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa