Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
ПОЛИТИЧКА ТРИБИНА У ПОЗОРИШТУ

НОВИ ОПОЗИЦИОНИ САВЕЗ НА ПОМОЛУ

Социјалдемократска странка, Либерално демократска партија и Западна Србија одржале су у уторак трибину у Шабачком позоришту. Окупљенима су се обратили лидери ове три странке: Борис Тадић, Чедомир Јовановић и Немања Пајић.
-Снага власти и опозиције мора да се избалансира и само у тим околностима друштво има шансу. Зато смо ми кренули у формирање опозиционог савеза и позивамо и друге опозиционе странке да нам се придруже и да отворимо јавну дебату са власти, каои са грађанима, синдикатима, невладиним организацијама, медијима. Овако више не иде. Сви показатељи нашег друштва су лоши, рекао је председник СДС Борис Тадић.
Чедомир Јовановић је изјавио да је Србија 25 година таљигала, ломила себи руке и ноге, да би на крају 2015. године дошла до тачке где је била и пре тих 25 година.
-Пред нама је Европа која је пуна својих проблема, али још увек ми унутар ње, и са њом на хоризонту можемо пронаћи многе одговоре на питања која су у међувремену постала тешка, сматра лидер ЛДП.
Западна Србија је у Шапцу већ потписала коалициони споразум са СДС, а ли и са Социјалдемокрстском партијом Србије, Расима Љајића. Председник ЗС Немања Пајић навео је да су у току преговори и са ЛДП и очекује да ће то бити коалиција са којом ће изаћи на предстојеће локалне изборе.
Овај опозициони блок наставиће да одржава трибине широм Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa