Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА „ВРАГОЛИЈЕ“

ЉУБАВНО ШВОТАЊЕ

Шта се деси када чизме одиграју главну улогу у намери да брачни пар добије наследника, жена без дуго одсутног мужа љубавника, а удовица и удовац једну страствену ноћ? Деси се швотање, а како би ми рекли шала, на рачун људских веровања, надања, задовољења сопствених жеља и страсти. Управо о томе и још по нечему проговорило се у новој представи Шабачког позоришта „Враголије“ Петра Петровића Пеција, а у режији Лилијане Ивановић.
Својеврсну трочинку састављену од наизглед засебних прича - „Чизме“, „У навиљцима“ и „Род“ - повезује нит у коме главну улогу игра љубавна страст праћена различитим надањима. Тежња за мушким потомством, гашењем чежње и љубавним заносом на духовити начин донела је свевремену људску причу. Када се уз то додају лалински изрази попут „швотати се“, „фруштук“ и слично, архаичност војвођанског говора подгрејава атмосферу у којој публици преостаје само да одговори смехом.
Уз режију, језичку обраду и сценографију редитељке Лилијане Ивановић, костиме Биљане Крстић, музику Драгољуба Ђуричића, глумачки ансамбл у саставу Ивана Терзић, Никола Брековић, Александра Ристић, Милош Војновић, Ивана Јокић и Слободан Петрановић Шарац током сат и по надигравања успео је да одржи пажњу публике којој се ово љубавно швотање итекако свидело.

О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa