Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
НАЈМЛАЂИ ВИВАЋИ ОДРЖАЛИ СВОЈ ПРВИ КОНЦЕРТ

ПРЕДНОВОГОДИШЊА МУЗИЧКА ЧАРОЛИЈА

Узраста од четири до шест година најмлађи хор у Србији својим наступом прошлог петка у сали „АРТ студија“ Шабац одушевио публику. Ентузијазам, упорност, рад, али и велика љубав др Милене Ђурковић Пантелић и овога пута показали да нова генерација Дечјег хора „ВиВа“ има светлу музичку будућност
У препуној сали „Арт студија“ у Шапцу четрдесет двоје малишана узраста од четири до шест година извело је прошлог петка петнаест композиција. На свом првом концерту, после само три месеца рада са др Миленом Ђурковић Пантелић, чланови Дечјег хора „ВиВа“, иначе најмлађег хора у Србији, извли су без иједне грешке песме од којих су већи број биле и музичке игре. То је само ишло у прилог чињеници да су и тако мали за веома кратко време поред текста који су требали да науче и запамте одлично савладали и покрете.
- Вечерас су се показали као један врло уигран ансамбл и ансамбл који траје иако само три месеца постоје. Пред нама је дуг и велики пут. Велики је изазов сваки пут када је у питању нова генерација Дечјег хора „ВиВа“, али и велика љубав, велико знање и одрицање. Један темперамент и енергија која је просто у сваком делићу стотинке и секунде уграђена у ту њихову пажњу. Како која генерација долази све већи је проблем са дисциплином тако да је потребна и све већа мотивација да то што науче покажу што боље могу - изјавила је др Милена Ђурковић Пантелић по завршетку концерта на коме је свака отпевана композиција пропраћена бурним аплаузима.
Новогодишњи концерт показао је не само дечји таленат већ и велико педагошко исксутво др Милене Ђурковић Пантелић која у раду са овом децом успева да одржи њихову максималну пажњу понекад чак и два, три сата.
Док се са нестрпљењем очекује следећи наступ најмлађих Виваћа 25. децембра у амфитеатру Високе шоле струковних студија за васпитаче Шапчани ће од 18 часова имати прилику да погледају наступ Дечјег хора „ВиВа“. Три различита узраста представиће се са репертоаром на којем ће се наћи двадесет песама. По виђеном прошлог петка не сумњамо да ће старији Виваћи приредити прави музички спектакл.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa