Инфо

10. децембар 2015.10. дец 2015.
ПРВА А ЛИГА – 5. КОЛО

Максимум и после пет кола

ВК „Шабац“ – ВК „Београд“ 12:10 (4:4, 5:2, 1:1, 2:3)
Максимални учинак остаје на снази и после пет кола. После Старог града у Београду, у још једном дербију са екипом из престонице, остварен је тријумф. На Градском базену у Шапцу пао је Београд, другопласирани тим лиге. Нису крили Београђани да желе изненађење, али су били равноправни само у првој четвртини и првој половини друге. Играло се, махом, гол за гол до 12. минута. Чинило се да су, до тог тренутка, Шапчани играли у блажем ритму. У том моменту, креће серија домаћих, доминантна игра, пре свега у нападу и велика серија, крајем друге и на почетку треће четвртине, од 4:0 и осетних 10:6. Дуг период без гола, гости прекидају у завршници овог периода. Три гола вишка пред последњих осам минута, озбиљна су предност у ватерполу, озбиљна, али не и недостижна. Ипак, да не добију Београђани прилику да се понадају преокрету, побринуо се Рацков са два поготка. У самој завршници, домаћи су поново умирили игру, правили и доста грешака, што је „Београд“ искористио да се приближи на 12:10, али се питање победника није постављало.
Рацков са три гола предводио је Шабац, а Бијелић, капитен Београда, свој тим, са пет.
Захваљујући поразу Дунава у Земуну, Шапчани су се одлепили на табели и првом пратиоцу беже шест бодова. Док ово будете читали, већ ће бити познат исход меча „Таш“ – „Шабац“ који се игра у среду. Наредне среде, 23. децембра, Шапчани, на опроштају од 2015. године, дочекују „Дунав“ из Новог Сада.
Градски базен. Гледалаца 700. Судије: Рагач и Шнајдер. Делегат: Прекајски Искључења: Шабац 13, Београд 6. Петерци: Шабац 1(1), Београд 1(1).
ВК “Шабац”: Алексић, Петровић, Поповић (кап) 2, Пролић 1, Носовић 2, Рацков 3, Цар, Матовић 2, Богићевић, Лончаревић, Шормаз 1, Балакирев 1, Поповић, Мијатовић. Тренер: Стругар.
ВК “Београд”: Миљеновић, Чабрило 1, Вуковић 1, Марковић, Милосављевић, Станић 1, Бијелић (кап) 5, Стјепановић 1, Даничић, Шуберић 1, Шћепановић, Цветковић, Поповић, Петковић. Тренер: Саковић.
Д.Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa