Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
Програм модернизације основних Школа у Србији

РЕКОНСТРУКЦИЈА ОБЈЕКАТА

Основној школи у Крупњу одобрено 78.357 евра за реконструкцију крова старог преко 30 година. Други део посла се односи на замену спољне столарије и до сада је реализовано око 30 процената, а укупна вредност радова износи 88.492 евра
У оквиру Програма модернизације школа Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Европске инвестиционе банке у општини Крупањ су у протеклом периоду изведени радови на изградњи, реконструкцији и адаптацији школских објеката. Конкретно, у матичној школи у Крупњу су изведени радови на адаптацији и реконструкцији крова, замени олука, летви, скидању кровног покривача, изолацији и уградњи потребне столарије.
- Основној школи у Крупњу одобрено 78.357 евра за реконструкцију крова старог преко 30 година, који је био потпуно дотрајао. Посао је релизован и приведен крају ствављањем громобранске инсталације. Други део посла се односи на замену спољне столарије и до сада је реализовано око 30 процената, а укупна вредност радова износи 88.492 евра. Ради се о послу великог обима јер на школи у Крупњу има више од 220 отвора. За реализацију оба посла задужено је предузеће Модулор д.о.о. Београд- сазнајемо од директора основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу Драгана Благојевића.
Директор школе истиче и посао везан за јапанску донацију у износу 66.400 евра намењен за изградњу топловода и замену унутрашње столарије која обухвата 56 врата. Овај посао је реализован у потпуности у износу од 50.000 евра, док је за преостали део новца јапанској амбасади упућен захтев за ремонт котларнице и тренутно се чека на одобрење.
Такође, важна инвестиција која је завршена се односи на реконструкцију издвојеног четвороразредног одељења школе у селу Толисавац која се реализује из капиталног дела буџета општине Крупањ. Ове школске године је извршена и санација ђачке кухиње у издвојеној осморазредној школи у селу Костајник. Из капиталног дела буџета општине доста је урађено на саницији електричне инсталације школе и спортске хале у Крупњу, а нешто раније је извршена замена пакета у спортској хали у Крупњу у висини од седам милиона динара. У плану је и реконструкција крова чија реализација се ускоро очекује. Урађени су пројекти уређења паркинг простора испред спортске хале и реконструкција зграде осморазредне школе у Костајнику. У наредној години се планира санација мокрих чворова у матичној школи у Крупњу за коју је у току израда пројекта.
Подсећамо да се Основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу прошле године показала као добар домаћин републичког такмичења из историје у коме је учествовало преко 600 ученика из целе Србије, док се ове године планира организација републичког такмичења из географије. План је да основна школа у Крупњу временом постане прави образовни центар за организацију сличних манифестација на које ће долазити ученици из целе земље.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa