Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА СЛЕДЕЋУ ГОДИНУ

Одборници коцељевачког парламента су у понедељак усвојили предлог Одлуке о буџету за наредну годину којом је планиран дефицит у износу од нешто мање од 29 милиона динара који је покривен пренетим неутрошеним средствима из претходне године
У општинску касу у току наредне године требало би да се слије више од 302 милиона без пренетог вишка прихода док су пројектовани расходи, укључујући и оне за отплату главнице дуга, готово 331 милион динара.
Одговарајући на питање одборника Јанка Станојловића због чега у буџету нема Фонда за пољопривреду шеф одсека за финансије Милета Ковачевић подсетио је да се општина уместо директног усмеравања средстава одлучила за другачији вид помоћи пољопривреди.
- Буџет општине Коцељева је релативно мали да бисмо нека значајнија средства планирали кроз фонд за евентуалне субвенције и подстицај пољопривредне производње. Међутим, политика ове општине већ дужи низ година је да се пољопривреди помаже на други начин, кроз друге видове и то пре свега кроз изградњу инфраструктуре. Скоро комплетну општину имамо покривену са квалитетном инфраструктуром, путном инфраструктуром, 99 одсто општине је покривено са квалитетном електро мрежом а ради се све више на развоју и покривању општине водоводном мрежом - закључио је Ковачевић.
Реални приходи и
рестриктивни расходи
Шеф одсека за финансије оценио је да су приходи у коцељевачкој општини прилично стабилни и уједначени те да је буџет за 2016. планиран на нивоу текуће године.
- У овом тренутку једино што нисмо могли да планирамо евентуалне ненаменске трансфере које очекујемо делом и у 2016. години. Расходи су реално планирани и са те стране буџет је рестриктиван јер је и препорука да се смање у односу на претходну годину - рекао је Ковачевић.
Ипак, према његовим речима, неће изостати инвестициона улагања из буџета у наредној години.
- И у тако ограниченим расходима ми смо покушали да извучемо и развојну компоненту па смо тако за капиталне издатке планирали 80 милиона 160 хиљада динара, који ће пре свега, бити уложени у изградњу нове и наставак изградње већ започете инфраструктуре на подручју целе општине - најавио је шеф одсека за финансије у општинској управи.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa