Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
ТРИБИНА ДС У ШАПЦУ

ЗАЈЕДНО ДО БОЉЕ СРБИЈЕ

Градски одбор Демократске странке одржало је прошлог петка, у пуној сали Културног центра, трибину поводом представљања изборног програма. Протеклих шест месеци преко 300 стручњака окупљених око Демократске странке радило је на предлогу Програма о коме су са члановима странке у Шапцу разговарали функционери странке Александра Јерков и Радослав Милојичић.
Циљ оваквих трибина, које ДС у протеклом периоду организује широм земље, је да заједно у разговору са члановима и симпатизерима странке креирају програм који ће бити одговор на сва животна питања са којима се грађани Србије суочавају.
-Изашли смо са сетом нових мера које су прилагођене конкретним проблемима са којима се људи данас суочавају. Идеја за разговор са грађанима проистиче из жеље да чујемо шта они од нас очекују и шта нам замерају. Није ДС била безгрешна, јер да је било тако не би изгубила на изборима. Желимо да овај пут радимо само за грађане. Више права на грешку нема, рекла је Александра Јерков, народна посланица и чланица Председништва ДС.
Шеф централног изборног штаба и председник општине Радослав Милојичић сматра да је ова Влада најгора у историји Србије. Према његовим речима, Србија је задужена још 10 милијарди евра за четири године.
-Не постоји ни једна инвестиција. Ни један грађанин, како Шапца тако целе Србије, нема више новца у новчанику, хране у фрижидеру, ни горива у резервоару него што је имао од 2008. до 2012. године. Поражавајућа чињеница је да Српске напредна странка и даље жели да на силу прекомпонује било коју власт. Није им довољно што имају 98 одсто локалних самоуправа под својом контролом, ни што су све оне девастиране и што ће катастрофалним законом да им одузму 8 милијарди динара, навео је Милојичић.
Свим овим темама ДС се детаљно посветила у новом програму странке са конкретним решењима и предлозима мера за побољшање ситуације у којој се држава налази. Истичу да је до јануара, када се очекује финализација, Програм отворен за сугестије грађана, невладиних организација и чланова странке, односно, свих оних који су спремни да се боре за стварање модерне, европске Србије.
Демократска странка је позвала све заинтересоване грађане и чланове странке да дођу у просторије Градског одбора и да дају своје сугестије и предлоге како би сви заједно од Србије направили пристојно место за живот.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa