Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
ПРВА А ЛИГА – 6. КОЛО

Победнички низ све дужи

ВК „Таш“ – ВК „Шабац“ 10:14 (2:5, 3:4, 1:2, 4:3)
Градски базен. Гледалаца 200. Судије: Раковић – Крстоношић и Рагач (оба Београд). Делегат: Ћирић (В. Бања) Искључења: Таш 4, Шабац 11. Петерци: Шабац 1(1).
ТАШ: Тановић, Петровић, Јанић, Ћирић 2, Жежељ 1, Јачимовић 1, Љубеновић 6, Сајко, Николић, Алексић (кап), Јованић, Чуповић, Живковић. Тренер: Пешић.
ШАБАЦ: Алексић, Петровић, Б. Поповић (кап), Пролић, Носовић 1, Рацков 4, Цар 1, Матовић 1, Богићевић, Лончарић 1, Шормаз 4, Ераковић 1, С. Поповић, Мијатовић 1. Тренер: Стругар.
Први пут у историји, ВК „Шабац“ је на свом базену наступао, номинално, као гост, а београдски „Таш“, вероватно, први пут био домаћин у Шапцу. Но, осим поменутих „историјских првина“, оно што се дешавало у базену, догађало се трећи пут у овом првенству, ове јесени. Шапчани су потврдили улогу апсолутног фаворита, лидера и екипе која има максималан учинак.
После неколико неискоришћених напада на обе стране, Ђорђе Шормаз и Носовић постижу два поготка и доносе предност од 2:0. На првој паузи било је 5:2 и очекиван пут ка три бода већ је трасиран. „Шабац“ је решио у своју корист и другу и трећу четвртину, а увек би почеци ових периода били бољи од завршница. У једном тренутку било је плус седам, 13:6, средином треће четвртине, али је до краја утакмице, „Таш“ успео да смањи заостатак на четири гола. Шормаз је носио тим у првом, Рацков у другом полувремену, а треба напоменути и добре партије шабачких голмана, Алексића и Поповића. Код Београђана, знатно изнад осталих, издигао се Влада Љубеновић. Својим головима држао је „Таш“ у границама „прихватљивог пораза“, а себи обезбедио епитет најефикаснијег играча утакмице.

Победа против Београђана, обезбедила је Шапцу лидерску позицију на почетку 2016. године, а првенствене дуеле у 2015. године, овдашњи ватерполисти, окончали су синоћним дуелом против Дунава из Новог Сада.
Д.Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa