Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
КАДА БИ ПОСТОЈАО ДЕДА МРАЗ – ОЧЕКИВАЊА ОД 2016. ГОДИНЕ

ЧекајуЋи поклоне из Лапоније

Руководства и навијачи шабачких клубова у колективним спортовима, своје жеље послали су Деда Мразу и сада, у (не)мирној зими, из далеке Финске, чекају детаљне мапе ка успеху, ка звездама, баш испод своје јелке. Деда Мразови изасланици кренули су ка Шапцу, пут је дуг, а већину чекају бројне препреке и ривали.
РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ (4. место, 16 бодова; ЦИЉ – плеј оф и 2. место) – На путу ка плеј офу, „Пожаревац“ прети, а њихов Деда Мраз чека прилику да претекне колегу/ ривала који се креће ка нашем граду. Далеко иза, али још у трци, су санке на деоници Лапонија – Каћ. Ипак, Шапчани победом у првом колу у 2016. години, против „Југовића“, Каћанима руше све снове. Пожаревљане у преосталих шест кола њих чекају екипе из врха и гостовање на „врућем“ паркету у Каћу, док МП, са 2 бода вишка, између осталих очекује, само пут у Пожегу и долазак Партизана. Јасно је ко је фаворит. За СЕХА лигу, неопходно је бити испред тренутно водећих тимова лиге и вероватно „Спартака“. Пут за санке до плај офа је чист, али до Регионалне лиге, биће пуно „кише и ветра“, нарочито око Суботице и Београда.
ЖРК „МЕДИЦИНАР“ (6. место, 9 бодова; ЦИЉ – средина табеле) – Морало је боље у Кучеву, можда се могло више у Јагодини, али је било сјајно против водећег „Извора“ у Шапцу, одлично против Слоге и Инђије на истом место. Жеља Шапчанки је мирна сезона и „златна“ средина. Све евентуалне бриге око опстанка могу пребринути победама против аутсајдера Војводине, Јагодина и Кучева, пред својим навијачима. Изасланик из Лапоније већ је близу циљаног одредишта, а и четврто место само је бод далеко....
ВК „ШАБАЦ“ (1. место, 21 бод; ЦИЉ –пласман међу 4 екипе) – После овакве, 2015. године без пораза, повратка у град и максималног учинка на полусезони, плеј оф не може бити жеља, она је већ прецртана са списка који је прављен почетком новембра. Уместо тога, улазак међу четири је сан који Шапчани сањају током јануара. Скицу пута до врха коју носе санке из Финске, покушаће да украду прво Нишлије, а онда, ако све буде како је замишљено, Новосађани или Крагујевчани. Уколико се њима одоли, путници из Финске могу уживати у „земљи ватерполо снова“ гледајући утакмице са Ц. Звездом или Партизаном, у (полу)финалу плеј офа.
ОКК „ШАБАЦ“ сениорке и сениори (1./12., 18/16 бодова; ЦИЉ – Прва лига/опстанак) – Негде је крајем претходне сезоне „зарибао“ аутобус шабачких кошаркашица, одвео их на странпутицу, пут нижег ранга, али Шапчанке су, чини се, лако пронашле пут натраг, путују без проблема, коловоз је чист, резервоар бодова испуњен до врха.... пут од Лапоније до Шапца, у овом случају, брз је и лак. С’ друге стране, уколико је на листи жеља мушке екипе стајало било шта друго осим опстанка у Регионалној лиги, санке, вероватно, нису ни кренуле. Дванаесто место од 14 екипа, „позција одмах изнад црте“ и само 3 победе у 13 утакмица све говори. Исто жели и Бајина Башта, један тим ће бити разочаран у Деда Мраза на крају.
ЖКК „ДУГА“ (2. место, 15 бодова; ЦИЉ – друго место) – Ово је прва нова година и прва листа жеља за новоосновани клуб. Потрудили су се да, играма у првом делу Друге лиге, рашчисте пут за ирвасе са севера. Снови о првом месту ипак нису реални, али вероватно ће пехар бити на листи пред 2017. годину.
ОК/ЖОК „ЗАСЛОН“ (5./6. место, 17, 9 бодова; ЦИЉ – Виши ранг/средина табеле) – Саонице у бојама Великог Градишта су поодмакле, а мапе пута до снова који се зову Прва лига, путују и ка: Шапцу, Костолцу, Лозници, Аранђеловцу и Младеновцу. Ирваси су у љутој борби, једни поред других. Све ривале Шапчани дочекују на свом паркету на пролеће, те и пакет са грбом Заслона има лепе шансе да дође до циља на време. Уз Градиштанце, места има за још двоје. Даме шабачке одбојке биће задовољне средином табеле, ту где су и сада.
ФК „МАЧВА“ (2. место, 30 бодова; ЦИЉ – 1. место и Прва лига) – Прошле године, санке које су носиле опстанак у другом рангу, потпуно су залутале, невреме на путу било, чини се, превелико, ветрови јаки. Искуство болно за све који су га преживљавали. Да би поново дошли на тај пут, добили нову шансу, морају прећи преко Смедерева. Пре финалног „преседања“ у престоници Деспота Стефана, „црвено – црне“ чекају опасне „кривине“ код Тополе и Лајковца. Скретање код Лајковца морају прећи и Смедеревци. Ипак, у наставак трке ка циљу, улазе са лакшим распоредом и предношћу од 3 бода.
ФК „РАДНИЧКИ ШАБАЧКИ“ (5. место, 25 бодова; ЦИЉ – пласман при врху) – Први пут од реактивирања, врећа са жељама другог шабачког фудбалског клуба, лакша је за терет пласмана у виши ранг. Било је током јесени и лепршавих игара, дрмали су и ветрови „шабачке црвене“, али не новогодишње жеље Радничког на путу су остварења.
ФК „ПРОВО“/ФК „ЈЕДИНСТВО 1945“/ФК „РАЂЕВАЦ“(3./4./9. место, 28/25/19 бодова; ЦИЉ – пласман при врху, средина табеле) – У Прову и Владимирцима могу мирно спавати током празника и лагодно чекати јутро отварања поклона, њихови дарови биће под јелком. Пехар умотан у украсни папир биће на Златибору, а они са релаксираним пролећем већ су код Општине Владимирци. Ко зна, већ догодине, можда на шампионском трофеју буде писала иста дестинација . Пут до опстанка и средине Крупњу је чист, мирно зимују на средини табеле, веће жеље су нереалне.
КМФ „БЕЛАТОРЕС“ (1. место, 23 бода; ЦИЉ – прво место и Друга лига) – Благо ономе коме су додељене жеље шабачких играча футсала. Све познате незгодне препреке, од Уба до Косјерића су уклоњене, пут је проходан, небо ведро, пратиоци су далеко, гужве нема.
ЖФК „МАЧВА“ (7. место, 4 бода; ЦИЉ – опстанак у Супер лиги) – Исту жељу за нову годину пожелеле су Шапчанке и Земунке, а једнима неће бити испуњена. „Мачва“ има бод више, али и пораз од Слоге на домаћем терену. Да би могле са истог места да желе бар исто и следећег децембра, ирваси из Лапоније, морају бити пажљиви код Земуна.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa