Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
ПРВА А ЛИГА – 7. КОЛО

Максимално

ВК „Шабац“ – ВК „Дунав“ 9:8 (5:2, 2:2, 1:1, 1:3)
Градски базен. Гледалаца 600. Судије: Голијан (Београд) и Шнајдер (Обреновац). Делегат: Ћирић (В. Бања) Искључења: Шабац 11, Дунав 11. Петерци: Шабац 1(1).
ШАБАЦ: Алексић, Петровић, Б. Поповић (кап) 1, Пролић, Носовић, Рацков 5, Цар, Тенжера, Богићевић, Лончарић, Шормаз 2, Ераковић, С. Поповић, Мијатовић 1. Тренер: Стругар
ДУНАВ: Ристић, Петковић 1, Рађеновић, Шћепановић 2, Тинтор 2, Ранковић, Радовановић, Макић, Мачић 2, Талаја 1, Поповић (кап), Кнежевић, Шанталаб, Маринковић. Тренер: Вукановић
Није се „Шабац“ опростио добром игром од својих навијача у овој календарској години, али се опростио победом, задржао максималан учинак и остао на сигурном путу ка плеј офу.
На најбољи тим Прве А лиге, Шапчани су личили највише у првих осам минута. Доминантни у односу на ривала, луцидни у нападу, прецизни у шуту, сналажљиви у гужви и то је донало 5:2 на одмору. У овом периоду, али и на целом мечу, истакао се Рацков. Није ни друга четвртина донела много другачију слику. Новосађани су учврстили одбрану, али још два пута је лопта завршила иза Ристића. Неатрактиван ватерполо виђен је у трећем периоду. Голова није било до последњег минута и последњих напада када су ривали погађали по једном. „Дунав“ је заиграо на све или ништа у последњој четвртини и уз грешке несвојствене домаћима, мало је недостајало да им то донесе изненађење. Постигли су Војвођани два везана поготка у завршници и 26 секунди пре краја пришли на само гол заостатка. Покушали су пресингом да дођу до поседа и прилике за реми, али овај пут искуство је дало „одговор“, сачувало је лопту и бодове. Лига се наставља 6. фебруара, када у Шапцу гостује „Бањица“.
ТАБЕЛА: 1. ШАБАЦ 21, 2. Београд 15, Бањица 15, 4. Дунав 12 бодова...
Година без пораза
Последњи пораз у званичним мечевима, шабачки ватерполисти претрпели су 27. децембра 2014. године, од Таша, у 4. колу Прве Б лиге. Током 2015. године, одиграли су 18 утакмица и остварили 16 победа и само два ремија.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa