Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
СЕДМИЦА ЗА НАМА У ЗНАКУ ПРЕДНОВОГОДИШЊИХ НАСТУПА

МУЗИЧКА ДОБРОДОШЛИЦА 2016. ГОДИНИ

Било да су предшколског, основношколског или средњошколског узраста шабачки подмладак показао како је за срећу и радост довољно само мало воље и рада. Све оно што су научили током протекле године показали на својим концертима
Маскенбалом за најмлађе у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ прошлог четвртка отворена је седмица предновогодишњих концерата. Ученици четврог разреда Основне музичке школе заједно са проф. Соњом Живковић најмлађим другарима приредили су представу урађену по тексту средњошколца Огњена Ђурђевића.
Наредне вечери у препуном амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче Дечји хор „ВиВа“ по ко зна који пут одушевио је све присутне. Три различита узраста представила су се репертоаром са двадесет песама чије је извођење доведено до савршенства захваљујући како члановима хора тако и сигурним диригентским вођењем др Милене Ђурковић Пантелић.
Исте вечери, само на другом крају града, у сали Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ одржан је Новогодишњи концерт солфеђиста. Ученици припремног и првог разреда заједно са својим професорима солфеђа Надом Зидарић, Горданом Јовичић, Предрагом Атанацковићем, Иреном Никачевић, Јеленом Јанковић и Соњом Живковић смењивали су се у препуној концертној сали која је одзвањала дечјим радосним распеваним гласовима.
- Посебан је разлог и догађај. Сви смо срећни. Деца се највише радују. Било је ово на обострано задовољство деце, родитеља и наставника. Сви смо уживали - изјавила је проф. Соња Живковић по завршетку ове распеване децембарске вечери.
Весело је било и у Великој сали Културног центра протеклог понедељка, 28. децембра, где је наступио Дечји хор „Младиша“ Канцеларије за младе са Сузаном Гајић, дипломираним музичким педагогом. Музички новогодишњи репертоар био је употпуњен и представом „Бајка о принцези“ Аматерског позоришта „Шарена шаргарепица“.
Седмицу испуњену концертима привели су крају ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Великим новогодишњим концертом у уторак, 29. децембра. Тако су на најлепши могући начин рекли збогом 2015. години истовремено пожелевши музичку добродошлицу наступајућој 2016.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa