Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
НОВОГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ОШ „СВЕТИ САВА“ ОТВОРЕНА У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

РАДОВИ ТКАНИ ЉУБАВЉУ

Њихов живот је другачији од осталих вршњака, а с друге стране готово и исти. Своју љубав несебично деле са онима који им покажу бар трунку пажње. А за ту пажњу узвраћају уздарјем у виду предмета и украса са новогодишњим мотивима које су заједно са својим наставницима из ОШ „Свети Сава“ правили током године. И све то с једним циљем да на крају године оплемене галерију Културног центра на својој традиционалној Новогодишњој изложби, а у исто време покажу да су део овог друштва које понекад нема довољно слуха за особе са сметњама у развоју.
- Навикли смо да стару годину испратимо једним оваквим догађајем на коме се налази све оно што су деца током школске године радила на часовима техничког, ликовног, као и Секције народне радиности. На тај начин желимо да им покажемо да су битни и важни, корисни чланови друштва као и сви ми - рекла је Снежана Радовановић, директорка школе, по отварању продајне изложбе протеклог понедељка, истовремено се захваливши запосленима у Културном центру који су несебично уступили свој галеријски простор.
Посетиоци су први пут имали прилику да чују и дуо „Пуззле“ који је улепшао тренутке свих присутних. Да је изложба успела показали су већ унапред продати радови, а овогодишњи хит биле су јелке прављене, веровали или не, између осталог и од макарона. Сав приход од продатих радова, рађених у већини случајева од природних материјала, биће искоришћен за екскурзију, набавку новог материјала како би и наредне године обрадовали верне поклонике њиховог рада, или за набавку дидактичких средстава.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa